4000 mp sunt suficienți pentru a-ți crește singur hrana?

De când am început să pun lucerna, mi-am făcut o idee mai clară despre cât înseamnă 4000 sau 5000 de m.p. și cam ce-ai putea face cu ei. La limită, impresia mea este că ai putea supraviețui cu mâncarea pe care o poți produce pe 4-5000 mp. Dar doar la limită, cu o dietă destul de simplistă și poate chiar deficitară? DAR ca idee ți-ai putea asigura mâncarea. N-ai muri de foame, n-ai fi subnutrit tu și familia ta, doar că varietatea dietei ar fi muuuult redusă. Și poate și cantitatea. Deși aici depinde de cât de harnic ești.

Așadar tot ce ai nevoie e de o casă (plătită) și vreo 5000 mp. Restul sunt bonus și detalii! Dacă vrei C0ca-Cola și banane, mai vinzi ceva ce ai în exces (cum ar fi laptele sau brânza de capră, câtă să mănânci? Serios! Zi de zi, ți se ia! O vinzi și cumperi altceva, plătești netul și alte chestii) Unul din părinți mai ia un part time job și le rezolvi și pe restul. Tot ce e în exces, vinzi, dacă e perisabil, îl conservi. Ce să faci cu 50 de kg de corcodușe? Țuică! Evident! Câtă să bei? O vinzi, o dai pe gem de afine, pe avocado sau ceva…

P.S.

O chestie pe care o au în comun toți orășenii ăștia care se apucă de trăit la fermă în USA, este faptul că aveau probleme de sănătate și s-au gândit să se întoarcă la o alimentație sănătoasă. Cam asta e principala motivație, restul motivelor sunt secundare cumva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.