Sigur, asta e valabil pentru piața din SUA, dar e posibil să fie și la noi. În primul rând avem 5 criterii de bază pe seama cărora calculăm prfitabilitatea unei culturi:
1 – timpul în care ajunge la maturitate (în câte zile poate fi recoltată de la însămânțare). Evident, e bine să fie cât mai scurt, timpul ăsta, sub 60 de zile.
2 – Recolta pe suprafață.
3 – Prețul pe kg
4 – Perioada din an în care poate fi cultivat. 4 luni pe an, 6 luni pe an, etc.
5 – Popularitate sau cererea. Dacă nu se cere, toate celelalte nu mai contează.
Luând toate astea în considerare, Curtis spune că cele mai profitabile plante sunt:
1 – Salată mixtă. Salată creață, salată verde, salată roșie.
2 – Răsaduri. el le zice micro greens, dar mie îmi par răsaduri de diverse chestii sau verdețuri care se recoltează de mici.
3 – Rucola, tot un fel de salată, o frunză care se mănâncă.
4 – Spanacul
5 – Salată albă
Afinele? 😀
Sunt la foarte mare cautare si din cate am inteles acum sunt soiuri care se pot cultiva la campie 😀
Asemenea si pentru mure.
Da, cred că la noi în România, altfel arată lista asta. Nu știu cum, care, dar verdețurile astea cred că sunt prea ieftine pentru o suprafață așa mică. Da, afine, zmeură… cresc și la câmpie, dar pur și simplu nu sunt același lucru! 🙂
ultima pare sa fie ceva intre ridiche si nap
in nici un caz salata alba
Ceva. Dar ce?
Nap. Turnip este nap, brassica rapa.
Aha. Merci! Nu prea se sconsumă la noi, nu?
Pentru putin.
Mie mi-a placut si crud, si piure, dar celor mai multi oameni pe care ii cunosc, nu le place. Unii au si ideea ramasa, probabil de cand erau mici si mergeau la tara, ca e doar mancare pentru porci.