Ai dreacu nemți cu sculele lor

Am mașina asta de tuns iarba pe care am folosit-o ca un barbar pus față-n față cu tehnolgia. Timp de vreo 6 ani. Lemne, pietre fier beton, sărmă, sfoară de cânepă, nisip… ziceți voi orice și eu vă spun că au trecut prin lamele mașinii ăsteia.

Anul ăsta pentru că s-a mai stabilizat și producția de curent electric și pentru că vecinul Cristi mă înnebunește cu gazonul lui perfect, am decis să tund și eu mai des buruiana să vedem ce iese, care supraviețuiește și cum se comportă per ansamblu tot amalgamul de ierburi care cresc pe post de "gazon". Așadar am pus mașina la treabă ceva mai des.

Aseară în timp ce tundeam de vreo 5-10 minute, a început să trepideze și să de audă motorul ciudat. Ciudat se auzea el mai demult, dar acum făcea atât de urât încât mi-era frică să nu-mi zboare lamele alea peste picioare. Mai ales că le și ascuțisem la polizor cu o săptămână-n urmă. Taie bine, n-am ce zice.

Mi-am luat inima-n diniți și am desfăcut 2 șuruburi ca să ajung la motor să vedem de ce naiba trepidează așa. În poza de mai jos se vede motorul DUPĂ ce l-am curățat parțial. Eram la jumătatea procesului când m-am gândit să fac totuși o poză. Când l-am desfăct era PLIN PLIN de iarbă uscată adunată acolo de ani de zile. Incluziv printre "sârma" aia de la bobină sau ce ce-o fi (că nu mă pricep). Am găsit sfoară de cânepă și multă, multă iarbă putrezită și ceva noroi. Am scos grosul cu mâna, am luat o surubelniță și am mai scos iarba de prin locurile mai înghesuite, după care am aspirat bine, bine totul. Am scos tot praful dintre spirele bobinei, am curățăt peste tot pe unde erau contacte electrice. Le-am așezat frumos la loc. Am dat cu WD peste rulmentul ăla de sus (nu știu dacă ajută, el fiind capsulat, sau cel puțin așa pare, dar rău nu cred că i-a făcut).

Am pus totul la loc: o carcasă și 2 suruburi și când i-am dat drumul parcă-mi cumpărasem mașină nouă de tuns iarba. Băi, avea un sunet de te ungea pe suflet. Partea proastă a fost că nu prea mai aveam ce iarbă să tund. Cam terminasem și venea și ploaia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.