Cum am ales blender-ul Electrolux

De multă vreme am vrut un blender, dar am tot amânat să cautăm unul, tocmai pentru că mizeria asta de proces de documentare despre care e mai bun, care e mai fiabil, cine, de ce-l recomandă și așa mai departe, te face să amâni astfel de chestii. Practic, frica de a nu-l lua pe cel mai bun, cel mai potrivit, să aibă și aia și aia și aia, în cele din urmă te seacă de energie și renunți la idee.

Procesul de alegere este de multe ori blocant într-un proiect mai amplu, costisitor, time consuming și energofag. Așa că am ales varianta clasică: am mers în magazin, m-am uitat la 5-6 modele și am ales unul. Pe ce criterii? Putere (W) și brand.

Așa am ajuns la Blenderul Electrolux ESB5400BK. Sub 500W era prea puțin poate, pentru diverse legume/fructe/sâmburi, în timp ce 1000W era prea mult pentru diminețile înorate și panourile fotovoltaice. Se pare că 700W pentru ulitma condiție este excelent. Poate ar fi mers și 1000W.

Blenderul este exceclent după prima săptămână de utilizare zilnică. Mere, nucă, banane, miere, morcovi (rași în prealabil), brocoli. Cam tot ce-am prins la îndemână a fost excelent de făcut smoothie-uri.

Cea mai tare chestie la blandere?

Sunt extrem de user-friendly. Faci o băutură sănătoasă într-un timp foarte scurt și cu minimul de efort de preparare și curățare de după. În plus față de un storcător de fructe, rămâi cu toată pulpa fructului sau legumei respective. Practic nu arunci nimic.

Găsirea rețetei potrivite pare deocamdată a fi cea mai mare problemă. Sunt mii, zeci de mii de rețete. Doar cerul și imaginația ta sunt limita acestor combinații. Uneori nu iese, alteori e ceva divin. Încet, încet începi să-ți dai seama dinainte ce merge combinat și ce nu.

Un alt avantaj e că poți consuma chestii foarte sănătoase al căror gust nu-ți place, prin simplul fapt că-l amesteci cu altceva plăcut care domină gustul. De ex. brocoli. Poți să-l amesteci cu altceva ce-ți place la gust, poți pune miere, lapte, iaurt etc. Vine vara, deci merge și gheață.

Gata, v-am reținut destul! Una peste alta, sunt încântat de achiziție! Merită!

Beți ceva sănătos!

3 thoughts on “Cum am ales blender-ul Electrolux”

 1. Buna investitie, o perioada l-am folosit in fiecare zi. Acum e acoperit de praf, dar tot il mai folosesc de Paste si Craciun.
  Eu am luat un JTC Omniblend. Procesul de alegere a fost mai simplu – voiam ceva care sa poata amesteca ciment, dar nu aveam bani de Vitamix.

 2. Hahahaa! Sa vad cat il folosesti pana il lasi deoparte si uiti de el 🙂
  E o realitate, dar na. 🙂
  Chestia e ca eu as fi luat heinnerul ala de 1000 W cu diverse programe pentru care am doar cuvinte de lauda si mi se pare mult peste orice alt blender.
  Dar sa-l folosesti cu placere si copiii sa se bucure de el. La mine pustiul cam stramba din nas la astea.

  ps: https://www.emag.ro/blender-heinner-master-collection-1000-w-1-5-l-5-viteze-functie-pulse-negru-argintiu-hbl-1000xmc/pd/DTTP6MBBM/?X-Search-Id=40699775c53d0b4488a8&X-Product-Id=844529&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Search-Action=view
  de asta vorbesc.

  1. Da, știu asta cu folosit doar la inceput. Vom vedea. Doamna e fan smoothieuri d’astea. Cei mici: unul e fan, celălalt cam strâmbă. Nu i-am gasit reteta care sa-i placă foarte mult. La el e nevoie să aibe o culoare apetisantă. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.