Am refolosit toate scândurile pe care le aveam

Pentru că nu-mi place aspectul OSB-ului, am încercat să-l acopăr peste tot cu altceva. În zona unde vom sta la masă, în foișor l-am acoperit cu lambriu de rășinoase peste care am dat cu lac transparent.
Pe exterior, pe două laturi l-am acoperit cu gard din scănduri de lemn. O latură cu gardul normal care era și înainte. Iar pe cealaltă latură, am pus toate scândurile rămase de la vechea magazie, sau de la cofraje sau de la tot felul de alte proiecte. Unele din ele au 6-7ani de zile. Și a ieșit chestia asta

Urmează desigur să aplic o formă de protecție peste ele, un lac transparent, un baiț, un ulei de ceva, dar nu înainte de a le curăța de resturile de ciment sau vopsea sau ce s-a mai prins de scândurile alea. Aș putea să le curăț fie cu o perie de sârmă pusă pe flex, fie cu disc cu jmirghel pus tot pe flex. Însă mi-e teamă să nu stric aspectul :D. O alta variantă ar fi să aplic ulei, lac transparent direct peste ele fără să mai intervin cu nici o formă de șlefuire, curățăre.

4 thoughts on “Am refolosit toate scândurile pe care le aveam”

  1. ambele variante vor curata lemnul complet….va arata cam ca lambriul si vei pierde aspectul asta de “refolosit”
    mai poti incerca perie de sarma + bormasina pentru bucatile de ciment; are avantajul unei suprafete mai mici si al unui control mai bun al turatiei -asta in cazul in care vrei sa pastrezi aspectul.
    daca vrei sa arate ca “scandura noua”…baga flexul…da vezi ca face praf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.