Uleiuri esențiale împotriva țânțarilor

Umblam aiurea prin MegaImage și m-am trezit la raionul de produse bio. Mi-am amintit că-mi zisese cineva de uleiuri esențiale că ăla de morcovi de ex. are factor de protecție solară 30-40.

M-am gândit la problema mea cu țânțarii seara în curte. Ok, Autanul e rege, dar am deja aproape o săptămână de când mă dau zilnic cu el. Nu cred că e ok. E o chimicală.

Ce să iau, ce să iau?

Am luat după ureche.

Acum scriu chestia asta din hamac, afară. Fără tricou! Aștept să văd dacă mă pișcă țânțarii. Pare ok deocamdată.

Rețeta: cam 20 picaturi din fiecare la 150ml de apă.

Aud totuși că lavanda și citronela sunt mai bune. Încercați!

2 thoughts on “Uleiuri esențiale împotriva țânțarilor”

  1. Acum ceva vreme, intr-un plafar, a cumparat un nene niste uleiuri esentiale pe care a zis ca le va folosiimpotriva tantarilor. El zicea ca va da direct pe piele (nu mi se pare OK). Apoi, sunt scumpe de paraie uleiurile alea. Lemongrass era sigur pe lista omului de cumparaturi si am mai auzit ca e eficient.
    Acum vreo zece zile am stropit toata gradina cu ceea ce mi-a vandut tanti de la magazinul de specialitate impotriva tantarilor. De vreo doua zile sunt la fel de multi tantari (initial au murit cativa, dar atat).
    Nu pot sa stau in gradina decat cu maneci lungi si pantaloni la fel. Si ma musca nemernicii de maini si de frunte. Cred ca voi cumpara si eu niste uleiuri din astea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.