Mai avem nevoie de un singur lucru ca să fim ca-n “vest”

În vest, cică e nasol dacă faci pipi din picioare la tine acasă seara după 10. De ce? Păi aude vecinu clăbucitu’ și s-ar putea să-l deranjeze.

Dacă ești mai înalt e și mai nasol pentru că e căderea mai mare și deci și zgomotul mai tare, iar riscul de a depăși 35dB e mai mare. Deci probablitatea de amendă și ea mai mare! Posibil ca acum, în blocurile comuniste, să nu fie cazul, dar d’aia zic, ne mai lipsește un singur lucru: pereți subțiri de carton.

Eu nu zic că legea asta nu e bună ca principiu, dar așa cum e acum e puțin ruptă de realitate.

  • Cine măsoară zgomotele? Cu ce? Achiziții? Nice! Posibil să treacă. În lipsă de instrumente va fi “pe baza propriilor simturi ale agentului constatator.” Drăguț! 😀
  • Care e media de zgomot în apartamente la oraș? ( pentru că acolo ar fi cea mai mare problemă) A măsurat cineva? Nasol! De unde am scos limitele alea?
  • Și nu în ultimul rând, prin firea noastră de daci latini, noi suntem mult mai vorbăreți, mai zgomotoși, mai expansivi. Iar limitele de zgomot trebuie corelate cu toate aceste realități. Altfel va duce la abuzuri, la aberații cum ar fi cererea de amendare sau daune pentru zgomotul mașinilor de pe stradă sau  amendarea vecinilor că vorbesc prea tare. Și așa avem destui atacați de bio energii și fluxuri electromagnetice. Acum vor fi atacați și de unde sonore de-naiba-știe-ce-frecvență.
  • Intervalele orare iarăși sunt aberante. Mai ales în marile orașe, oamenii au tot felul de ritmuri de viață. Majoritatea omenilor nu mai merg la uzină de la 7 la 16:00. Se doarme în principiu noaptea, dar cam atât.

Deci, de primit primim, dar să fie cu ceva ajustări pe ici pe colo, prin părțile esențiale.

 

 

5 thoughts on “Mai avem nevoie de un singur lucru ca să fim ca-n “vest””

  1. In ce “Vest” e legea asta? Nu de alta dar am un Woburn lipit de peretele comun cu vecinii si cand incepe sa cante duios un slagar al lui Bonamassa cu bass-ul dat la 6, sa zicem ca se aude si la vecini.

    1. Prin 2008 am fost în Hanovra și nu puteam umfla salteaua prea târziu seara că deranjam vecinii. Ok, o umflam, nu cădea ceru’, dar gazdele își luau niște priviri ciudate de la vecini și era de preferat să nu! La fel și cu dușul și alte zgomote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.