La ce e bună caligrafia?

     Cum am mai spus, caligrafia rămâne una dintre cele mai ineficiente materii predate în școală, pentru că nu rămâne nimic de pe urma ei, ba mai mult, aș zice că mai rău încurcă. Vrăjeala că dezvoltă mușchii mâinii, se obișnuiesc copii cu pixul, stiloul, e doar atât o vrăjeală. Mușchii ăia de care au nevoie copii se dezvoltă de când încep să lucreze cu plastilina, apoi să coloreze, să picteze etc. Dar, nu insist din nou pe tema asta.

    Vreau să ridic la fileu 2 probleme:

– Cât de greu e să scoți rețete tipărite la imprimantă? De bine de rău, ăștia care au mai prins ceva din școala veche, mai storc câte ceva și reușesc să descifreze ce scrie pe o rețetă. Farmaciștii cred că fac și ei cursuri speciale de descifrare a mesajelor codate la CIA, MOSAD etc., dar și ăștia sunt pe ducă. Am mers la 3 farmacii azi ca să cumpăr pentru cineva o rețetă de 3 medicamente. O farmacistă n-a vrut să-mi dea pentru că nu era sigură că a descifrat bine și mai bine nu-mi dă nimic. A 3-a a fost sigură pe ea cu privire la ultimul de pe listă. Și aici avem un caz fericit, în care mai dibuiești o literă, două. Dar altele sunt mult mai grave.

 

scrijulitzu

Dacă tot susținem caligrafia așa mult, de ce nu se predă și la facultatea de medicină? Eu aș pune-o materie obligatorie. În toți anii. Serios, nu știu cum reușește tagma asta să ajungă la asemenea performanțe. Am tot respectul pentru medici, dar de ce scriu așa de urât? Cum reușesc? Și nu e vorba doar de urât, că așa privit din avion ar putea fi o artă abstractă reușită, dar e imposibil de citit. Am văzut scrisuri de mână urâte ca noaptea, dar erau citețe, pricepeai tot. Sau măcar să ne scutească pe noi de chinul descifrării, să ne scoată rețetele alea la imprimantă să priceapă tot prostu, nu? Ce, ei dacă ar face o grevă și-ar scrie singuri pancardele?

Când medicii fac grevă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.