Calitate suedeza de la HAGS

HAGS este un exemplu despre cum calitatea produsului livrat face cat toata reclama la un loc. De cand merg cu fi-meu prin diverse locuri de joaca, le-am tot analizat si am inceput sa fac diferenta intre ele. Pana acum, de departe cel mai ok din toate punctele de vedere mi se pare locul de joaca din parcul Izvor.

Mobilierul stradal de acolo este marca HAGS, o firma suedeza, care livreaza sa zicem generic, mobilier stradal, in care includem si toate minunile alea pe care copiii le adora la locurile de joaca.

Am observat aici , pe langa proiectarea cu cap a locului de joaca, astfel incat sa evite pe cat posibil cele mai nastrusnice idei ale picilor, ce le-ar putea provoca accidente mai mult sau mai putin grave, si calitatea superioara a materialelor folosite.

Locul este baby proof, variat si motivant pentru cei mici. Pornind de la suprafata moale cauciucata de pe sol si pana la distanta (mica) dintre balustrada si podeaua culoarelor pe unde alearga picii, spatiu prin care fi-meu a incercat in zadar sa se strecoare in dorinta lui de a se da jos de acolo pe alte cai numai de el gandite, toate chestiile de genul asta, la care pana acum nici nu ma gandeam, fac toata diferenta intre locurile de joaca.

Un alt aspect, cum spuneam, la fel de important, il constituie materialele din care sunt facute aceste spatii de joaca. Materiale care in cazul de fata sunt de o calitate net superioara comparativ cu tot ceea ce am vazut pana acum. Topoganele au o tabla lucioasa (probabil din otel suedez “de volvo”), cu un model de solzi (gen), care n-a ruginit, nu s-a indoit… e ca noua. Componentele de lemn se pastreaza foarte bine, lemnul fiind uscat si bine tratat pentru spatii deschise. Pana si cauciucurile alea din capatul balansoarelor erau noi noute, nu din cele uzate, si nu numai ca erau noi, dar erau si Michelin sau Goodyear… o firma d’asta de renume.

Oricum, tumbs up pentru HAGS! Se aude dom’ primar? wherever you are!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.