Care e legătura între coada vacii și spălatul pe dinți cu apă plată de la Mega Image?

Iarna e cel mai nasol sezon pentru crescătorii de animale. Rationalizezi mâncarea, îngheață apa și trebuie să le strângi rahatul mai des, mai mult.

Ce fac oamenii cu gunoiul de la grajd?

Majoritaea, nimic! Unii îl depozitează și fac îngrășământ, dar altora le e lene să mai aibă și grija asta și-l aruncă aiurea, pe câmp sau pe malul Argeșului, de exemplu. Fie țărani, fie mici ferme, dar cel mai probabil, toți!

Și ce s-a întâmplat? S-au topit zăpezile la munte, s-au umflat râurile și pârâurile, Argesul a crescut și a început să adune de pe maluri toate mizeriile aruncate de “oameni” în natură, printre care și acest gunoi de grajd! Adică bălegar și pipi amestecat cu paie, cel mai adesea. Rostul paielor, fiind acela că ajută la strângerea gunoiului.

Mergând mai departe la vale, apa Argeșului, plină de mizeriile astea, ajunge la stația Apa Nova din București. Sistemele automate (visez eu, habar n-am cum se întâmplă, dar să zicem) detectează o concentrație de amoniu peste limită. După care cineva natural sau inteligența artificială, ia decizia să suplimenteze doza de clor din apă.

Mamicool și taticool, observă că apa pute prea tare a clor și dau pe grup! Chestia se viralizează și o trezește din somn pe ministresa sănătății și pe ăia de la Apele Române, care profită de moment să i-o mai dea la gioale lu’ Firea și dau un anunț:

specialiștii recomandă locuitorilor Capitalei ca apa din rețeaua publică să nu fie folosita pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală.

Și așa ai ajuns de la coada vacii să te speli pe dinți vreo 2 zile cu apă plata de la Mega Image.

Ce învățăm din povestea asta?

Ca de obicei. Civilizația atârnă un fir de ață, de niște cozi de vaci. Imaginați-vă un dezastru de tipul ăsta care durează ceva mai mult. Doar legat de apă, de Argeș. In 2-3 zile, dispare toată apa din magazinele din București. Se scumpește și nu se mai găsește. Producătorii nu mai fac față. Toate izvoarele și fântânile din București sunt asaltate de cetățeni. Cozi, scandal, poliție, jandarmerie, “să se dea o sticlă la fiecare să ajungă la toți”, apar speculanții din Ilfov care vând apă din puțurile lor din curte și așa mai departe.

Acum înmulțiți treaba asta cu o pană de curent și adio bune maniere, bun simț și civlizație!Acum fuguța și umpleți cada cu apă, umpleți 2-3-5 sticle de plastic de 5L cu apă.

2 thoughts on “Care e legătura între coada vacii și spălatul pe dinți cu apă plată de la Mega Image?”

  1. Asta s-a intamplat numai in sectorul 5 si 6. In restul sectoarelor apa a fost inodora.
    E adevarat ca la un eveniment (natural sau ba) vor aparea probleme. Dar asta e valabil pentru toate concentratiile urbane de pe tot mapamondul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.