Cât crește un nuc în 2 ani

Am dat zilele astea peste poza asta și m-am “speriat” când am văzut nucu ăla de lângă gard cât era de mic. Și mă gândeam, “băi, dar câți naiba ani au trecut de când am făcut eu gardul?” Am căutat repede și am văzut că au trecut doar 2 ani! La cât de greu credeam eu că va crește nucu ăla, ar fi trebuit să treacă vreo 7-8 ani. D’aia mă speriasem! 😀 E vorba de un nuc sălbatic, crescut singur acolo, din senin pe care l-am udat de vreo 3-4 ori și îl mai dau cu var  primăvara. În rest, s-a descurcat singur singurel!

8 thoughts on “Cât crește un nuc în 2 ani”

 1. Zarzarul si caisul cred eu ca se dezvolta repede. Cand va mai creste, darami temelia gardului si o faci din nou.

  1. Ala din stânga pozei e zarzăr. A crescut și ăla. Am mai tăiat din crengile care mă încurcau. Nucul deocamdată nu mă încurcă. Cred că rădăcinile lui sunt mult sub partea de jos a temeliei gardului. Vom vedea ce va fi!

   1. Eu zic sa-i executi. Fix langa gard nu prea e ok. Radacinile vor merge spre suprafata daca nu sapi in jurul lui. Banui ca ai ceva irigati prin curte.
    Oricum, pe masura ce vor creste iti vor afecta gardul. Mai bine pui tu ceva copaci la minim 1 metru de gard. Eu pun in fiecare an salcie si anul asta s-au prins cateva. Am una in curte pe care trebuie sa o tund anual ca am pus-o cam aiurea. SI creste ca la nebuni.

   2. nu trebuie sa il tai – il poti inca muta mai incolo mai ales daca nucile is ok .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.