Ce-am făcut în week-end

     Îmi place când am parte de week-end-uri în care reușesc să fac diverse chestii care se văd, sunt palpabile, fac o diferență între ce era înainte și ce e după ce ți-ai băgat tu nasu. De fapt toată chestia asta cred că e scrisă undeva în ADN-ul uman, doar că știința încă n-a găsit-o. Și d'asta cred eu că e nasol cu multe din joburile de birou. Oamenii sunt prea departe de un rezultat palpabil al muncii lor. Asta în cazul în care el chiar există.

     Revenind. în week-end am făcut următoarele:

– Am mai pus niște ceapă roșie, mazăre, lubeniță și dovlecei. Salată și alte câteva chestii care-mi scapă acum. Ce se vede în poza asta e un cocoș de fazan pe lângă noi.

20160408_142900[1]

– Am mai turnat niște beton. Continui epopeea cu aleile din jurul casei. Mai avem o tură și închidem "cercul", care e de fapt un dreptunghi. Am terminat de turnat și căminul puțului. Va trebui să mă gândesc din ce o să-i fac un capac.

Alee ciment

– Am stins un bulgăre de var și apoi am dat pomii cu var. Am săpat în jurul lor, le-am tăiat crengile uscate.  La pomii mei, pomii vecinului, pomii de peste drum și de pe lângă gardul meu. Am dat totul cu var! :). După care i-am udat. După care a început să plouă.

Dăm cu var
Coacăz

Pomi cu var

Pomi cu var 2

– Am colectat îngrășământul natural de la găini după care le-am doftoricit puțin. Preventiv.

Găină Brahma potârnichie

Cocoș Brahma

 

Alte chestii pe care le-am mai făcut. Am cernut niște nisip printr-o sită fină, am turnat o bucățică de șapă ca să încerc de remediez pantele aleilor și locurile unde se formează mici bălți. Nu prea mi-a ieșit. Vom vedea. Mai încercam. Am schimbat o pompă din puț care nu mai mergea în parametrii normali cu una funcțională, am facut un raft în magazie în care să-mi pun o parte din scule de care efectiv nu mai aveam loc, Am montat o lanternă cu senzori de mișcare în magazie (ca să văd mai bine raftul de scule), am avansat cu lucrul la cusca de iepuri pe care am și mutat-o pe poziții înainte să se facă prea grea. Apoi puțin cu sapa, puțin cu grebla, cu furca… pe lângă casă. Ca la țară. E bine!

3 thoughts on “Ce-am făcut în week-end”

    1. Muri:Perisabili, cresc bine la munte Afini: perisabili, cresc doar la munte? Lavandă: habar n-am, nu  știu nimic despre ea, Stupi: mă gândesc, nici despre ei nu știu nimic. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.