Cea mai mișto geantă de bicicletă pentru #bike2work

Pentru că nu se mai poate circula prin București, în ultimii ani merg 6-7 luni pe an cu bicicleta la job. În timpul ăsta am încercat 3-4 variante de cărat catrafusele aferente (haine de schimb, deodorat, pompă, cameră de schimb, setul de chei de bicicletă, etc).

  1. Rucsac. Prima și cea mai la îndemână variantă. Am folosit-o o perioadă. E ok mai ales în sezonul rece. Dezavantajul este că transpiri mai ușor pe spate și automat trebuie tricou de schimb chiar și în sezonul mai rece, primavara devreme sau toamna târziu. În perioadele astea dacă nu mă imaginez la concurs eu merg destul de lejer încât să pot pedala în hainele de birou. Avantajul ar fi că rucsacul e purtabil în aproape orice situație, e ok si pt birou, e încăpător etc.
  2. Geanta 1. Ca să evit chestia cu rucsacul în spate și transpirat pe spate chiar și când nu e cazul, în zilele mai reci, am pus portbagaj la biclă și am luat o geantă cu prindere speciala de portbagaj.

Asta e foarte încăpătoare, ușoară, ploile mai serioase trec prin ea, și nu are husă impermeabilă. E ok pt piață când ai multe chestii de cărat. Cu două d’astea înlocuiești un portbagaj mai mic. Exagerez, dar p’acolo.

In plus, e foarte ciudat de cărat în mână, de mâner. Fiind foarte lungă, înaltă, se bălăngăne într-un mod nenatural atunci când mergi pe jos cu ea în mână.Mie mi se pare ciudat și ridicol!

3. Geanta 2 E ceva mai bună decât prima, înserția aia de carton sau ce-o fi e mai tare, stă mai bine pe portbagajul de bicicletă! E mult mai rezistentă la apă. Practic nu mi s-a udat nimic în ea indiferent de ploaie. Destul de încăpătoare și asta, dar nu la fel ca prima. Are o metodă mai ciudată de închidere, prin înfășurarea gurii de acces, ceea ce îi reduce mult din capacitare, dar în același timp o face impermeabilă. E mai puțin lungă decât prima, dar se balangăne la fel de ciudat când e purtață în mână. Dacă ar fi avut ceva de pus pe umăr, ar fi fost mult mai bună. Merge și asta pt mici cumpărături la Lidl.

4. Geanta 3 și cea mai bună de până acum e asta:

Pros

  • are bretea de pus pe umăr.
  • breteaua are 2 magneți care se țin lipiți de alți 2 magneți de pe geantă atunci când o ții pe suportul de bicicletă ca să nu atârne pe jos.
  • are sistemul ăla de prins pe portbagaj camuflat într-un buzunar în spate. Ceea ce e foarte jmecher, zic eu, pentru că-ți permite să o folosești ca pe o geantă de umăr normală. Chestia asta e utilă în special când mergi la evenimente și trebuie să-ți iei cămașa aia bună.
  • la bretea are sistemul ăla rotativ, la ambele capete, care nu lasă breteaua să se răsucească.
  • are loc de pus luminițe de bicicletă pentru vizibilitate
  • vine cu husă impermeabilă deși și geanta în șine pare destul de rezistentă la ploi.
  • are diverse buzunare, cu fermoare și tot felul de compartimente.
  • are un buzunar exterior, unde poți pune telefon sau portofel sau ceva ce ai nevoi să iei când ești în oraș.

2 thoughts on “Cea mai mișto geantă de bicicletă pentru #bike2work”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.