Nu credeți că mâncăm prea multe ouă de Paște și-n rest prea puține?

După ce terminați toate glumele legate de ouă faceți calculul ăsta relativ la câte ouă consumă o familie medie în perioada Paștelui. Răspunsul scurt e în jur de 50 de ouă în aproximativ 3-4 zile, să zicem sau cât durează toate pregătirile din perioada asta. (Cozonacii ar putea rezista 5 zile. Ar putea)

4 persoane, 4-6 cozonaci, o pască, o salată Beof,  un dorb, chestii tradiționale, nimic exagerat. Să zicem că mai faci o prăjitură, dar nu neapărat. Înroșești minim 20 de ouă poate 30 și alea sunt. Minim minimorum 50 de ouă. Două cartoane sau 5 cutii de 10 ouă.

Mie mi se pare extrem de mult. În nici o săptămână, o familie de 4 membri ar însemna puțin peste 3 ouă pe zi/persoană.

Nu mă înțelegeți greșit, eu pot mânca 4 ouă pe zi timp de o săptămână fără nici un efect deosebit, dar în rest oamenii nu prea consumă.

De ce nu cozonaci în iunie, de ce nu pască în iulie? De ce nu ouă fierte în septembrie dimineața?

Cel mai adesea micul meu dejun e format din 2 ouă ochiuri cu roșii, ardei capia, brânză sau ceva verdeață. E suficient până la prânz dacă ouăle sunt ce trebuie.

9 thoughts on “Nu credeți că mâncăm prea multe ouă de Paște și-n rest prea puține?”

 1. eu mananc 2 oua de cate 2-3 ori pe saptamana in orice anotimp. acum am crescut putin ratia dar nu exagerat . din pacate va trebui sa arunc probabil 10 oua vopsite dupa ce se satura juniorul de ele.
  ma intreb cand vor aparea ouale “ecologice” din plastic care sa opreasca aceasta risipa inutila? :)))

  nu pricep de ce ti se puse pata pe consumul de oua ca nu e nici o tragedie daca nu se lasa cu colesteroale si colesciste vatamate.
  sigur ai observat ca si gainile oua mai mult in perioada asta, doar nu vrei sa le pui la congelator pentru “zile negre”?

  1. Sunt mici. Cu lapte cand ecald se duce unu la un mic dejun. Unu-l dai la prieteni si jumate probabil se usuca si-l dai la gaini. 🙂

 2. Nu mai stiu unde am citit, dar parca sa mananci mai mult de 2 oua zilnic nu face bine la pateu.
  Noi mancam aproape zilnic, maxim 2 pe zi. Ochiuri cu cartofi prajiti (plus branza rasa) e si acum una din mancarurile mele preferate. De-aia-s cat un porc.

 3. Teoria despre cate oua e bine sa consumi e data peste cap de bunica-miu, care, pana la 92 de ani a consumat (o viata intreaga) cate doua oua fierte in fiecare dimineata. De cativa ani a trecut la trei oua si le fierbe foarte putin. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.