Cum alegi un adăpost pentru găini

Un adăpost pentru găini trebuie să aibă 4 features obligatorii:

  • Locul de dormit. Trebuie să imite crengile  copacilor pe care ele dorm (dormeau?) în mod natural. Stinghiile astea trebuie sa fie cam la 10-15 cm una de alta. Nu au nevoie de spațiu mare. În mod natural ele se înghesuie una în  alta când dorm chiar dacă au spatiu mai mare.
  • Cuibarele. Juma’ de metru pătrat e suficient. Trebuie să fie într-un loc ferit. Puțin sus și într-o parte ferită de restul locurilor unde stau găinile. E bine să fie acoperite, să nu se umple de “gunoi” de la celelalte găini. Pentru a-ți ușura munca, e bine să ai acces la cuibare din afara cotețului.
  • Ventilația. Adăpostul trebuie să fie bine ventilat. Trebuie să circule aerul, să nu le fie prea cald vara.
  • Autocurățare. Dacă nu vrei să strângi gunoiul sau să-l colectezi pentru vânzare, faci un adăpot fără fund, direct pe pământ (dacă e mobil, poți să-l muți și acolo să faci o grădină de legume) sau eventual cu un fund din plasă, dacă vrei să le protejezi de prădători.

Altfel, iată 5 modele de adăposturi pentru găini.

 

2 thoughts on “Cum alegi un adăpost pentru găini”

  1. O mică corectare,
    la Cuibare: ”Juma’ de metru pătrat e suficient”, asta înseamna 50×100 cm, ceea ce este mult prea mare, cred că un sfert de metru pătrat este suficient, adică 50×50 cm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.