Skip to content

h

Viața e ce se întâmplă în timp ce tu ești ocupat cu alte planuri

  • Știrile mele
  • DIY
  • Eco
  • Tehnologie
  • Contact

Cum am făcut o afumătoare

07/01/201607/01/2016 haivas

 

     Fiind sezonul cârnaților a fost nevoie de o afumătoare. Aveam un pachet de lambriu rămas de la ultima cameră amenajată. Am tăiat toate scândurile de lambriu de la 2m cum erau la 1m. Și am făcut 4 plăci, viitorii pereți ai afumătoarei.

Le-am legat între ele cu negrese prin intermediul unor bucăți paralelipipedice de lemn, un fel de colțare. I-am făcut un capac pe care l-am prins cu niște balamale rămase de la niște uși provizorii de anul trecut. Aveam rămas un metru de coș de fum de acum 2 ani de când am montat centrala, pe care l-am ingropat în pământ. La capete am facut 2 gropi: într-una am făcut focul, peste cealaltă am pus afumătoarea.

Bonus!

Cârnații au avut carne de porc și carne de vită de la măcelăria "Tăicu' ș'ai lui" din Bragadiru, usturoi (mărunt românesc, ăla mare chinezesc e o porcărie, nu recomand), piper, sare de la salină, boia de ardei iute producție proprie, puțin ienibahar… cred… și frământați cu spor. I-am lăsat să se usuce juma de zi la vânt rece, după care i-am afumat la foc din lemn de fag uscat, ușor, în etape, cu pauze, timp de 2 zile. Fum rece, evident. Apoi i-am pus în untură topită la garniță. 

Nu am cuvintele la mine să vă spun ce gust genial au.

Posted in DIY, Prima PaginăTagged afumătoare, DIY

Post navigation

Lăsaț reporterii-n pace
Să ai sau nu un business mic?

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2022 h

Proudly powered by WordPress | Theme: x-blog by wpthemespace.com

We are using cookies to give you the best experience on our website.

You can find out more about which cookies we are using or switch them off in settings.

h
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

You can adjust all of your cookie settings by navigating the tabs on the left hand side.

Strictly Necessary Cookies

Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.