Cum faci bani dacă ești offgrid/homesteader?

Oamenii de obicei văd în social media doar partea plină a paharului. Și trag singuri concluzii, cel mai adesea greșite, despre cealaltă parte nevăzută a poveștii din spatele drumului care i-a dus oamenii ăia acolo unde sunt.

Sunt două tipuri de homesteaderi dpdv al surselor de venit,

  • cei care au mai multe surse de venit, dar fiecare dintre ele n-ar fi sufiecientă ca să acopere costurile pe care le au. Cum e TheBossofTheSwamp, 
  • Cei care se pricep la ceva și  s-au specializat într-o anume activitate, și din aia trăiesc. Cum e de ex. Curtis Stone, care vinde câteva tipuri de legume și din asta se întreține. Și mulți alții ca el.

Toți însă au ceva în comun mai mult sau mai puțin din următoarele chestii:

  1. Trăiesc modest.  Unii sunt chiar frugali. Dar în general au obiceiuri relativ modeste în ceea ce privește cheltuirea banilor.
  2. obțin ceva venit din felul cum își împărtășesc povestea lor online. Unii se bazează mai mult pe asta, devenind creatori de conținut, cum e Wranglerstar de exemplu.


2 thoughts on “Cum faci bani dacă ești offgrid/homesteader?”

    1. Da, stai că panourile alea fotovoltaice la el sunt legate la rețea. L-aș băga totuși la homesteaderi pt că tot ce face, face pe lângă casă! Dar, da, înțeleg ce zici. Poate nu e cel mai bun exemplu. Zi-mi tu unu, știu că ai prins ideea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.