Cum fixezi stâlpii de lemn în pământ sau beton

Până să încep efectiv lucrul la magazie și foișor am încercat vreo 2 variante de fixare a stâlpilor în pământ și în beton. Am două situatii:

1- Fixarea în pământ. Era cumva lângă bordura de beton și am încercat să mă folosesc de asta: colțare prinse pe fata verticala a bordurii și pe stâlp. Nu mi-a plăcut. Deși era oksih, fiind vorba de stâlpii principali, am desfăcut ce făcusem. În plus nu mă împăcam cu ideea ca stâlpul să stea în/pe pământ. Oricât l-aș fi tratat, umezeala i-ar fi scurtat durata de viață. Am găsit la Dedeman niște suporți pe care i-am și folosit ca soluție finală:

2-Fixarea în beton. Și aici am încercat fixarea stâlpilor cu colțare. A fost ceva mai bine, dar și de data asta am înlocuit colțarele la stâlpii care urmau să fie mai solicitați. De ex. aceia pe care urma să fixez ușile. Am folosit așa ceva:

Totuși, am folosit și colțare acolo unde stâlpii nu sunt supuși la tot felul de frecușuri și forțe suplimentare.

3 thoughts on “Cum fixezi stâlpii de lemn în pământ sau beton”

  1. Referitor la stalpii doar cu coltare: lemnul nu ar trebui sa stea in contact direct cu betonul, care este poros, deci poate retine apa.
    Mai exista niste suporti sub forma de U, cred ca ar fi mai indicati.

  2. Cu ce ai batut in pamant stalpii de la solutia 1? Cat de greu au intrat? Am vazut ca au 90cm si mi se pare destul de mult de batut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.