După ce-am văzut cum se face șindrila, învățăm azi cum se montează pe o structură simplă de acoperiș.
În altă ordine de idei, mă uitam la englezu’ ăsta și-mi imaginam că face chestiile astea din pură pasiune pentru că n-are ce face cu banii la pensie. Și a pus la cale toată șandramaua aia și-și ține timpul ocupat cu tehnologia de ev mediu. Și cred că ăsta e semnul unei societăți normale.
Mare atentie la sindrila de lemn sau sita sau dranita cum se numeste in diferite parti ale tarii. Cum e obtinuta si din ce lemn conteaza mult. Lemnul de dranita se despica pe lungul fibrei. La fabrica nu se poate obtine o dranita de calitate pentru ca utilajul taie automat nu despica. Se mai gasesc prin satele din Bucovina si Maramures, destul de greu.
@Iuliana Să ne facem o fabrică de despicat lemnul de-a lungul fibrei. 😀
De curand m-am apucat sa construiesc o casa si chiar ma gandeam ce plan sa abordez pentru acoperis. Decat toate porcariile de 2 lei la care tot se face reclama as merge pe ideea asta care mi s-a parut geniala ! Doar ca nu stiu costurile !
E scump. Meșteri găsești tocmai prin Maramureș. Pune o tablă decentă sau țiglă. Dar atenție la țiglă că ai nevoie de structură de rezistență adecvată.
La sindrila contează mult și când e tăiat lemnul, în mijlocul iernii ar fi cel mai bine.
Dar chiar și cu lemn tăiat iarna, uscat bine și crăpat manual tot nu mai obții o calitate buna în zilele noastre. Am văzut niște meșteri care spuneau asta și dădeau vina pe poluare.
Interesant, dar sincer sa fiu nu prea cumpar argumentul cu poluarea!