Cum plantam gazonul

Ati vazut diferenta intre gazonul japonez si gazon normal. Intr-un alt colt al curtii am decis sa plantam doar iarba, gazon sau ceva de genul asta.

Am facut asa cum m-am priceput. Terenul a stat sapat (10-15 cm adancimea brazdei) peste iarna, iar acum, in primavara, doar l-am maruntit cate putin cu sapa si l-am nivelat cat de cat cu grebla. Am aruncat seminte de iarba  cat de cat uniform si am udat din abundenta, in ploaie, fara sa las sa se faca balti.

Eu am folosit un gazon ieftin, de la Agrosel. N-am respectat instructiunile lor, pentru simplul motiv ca n-am avut timp si tragere de inima sa fac tot se zic ei acolo. Acum sunt tare curios ce-o sa iasa.

Pe langa semintele astea, am mai pus un kg de seminte marca GO/ON, deci alta ieftinatura care a mai si stat in punga in magazine o vara si o iarna.

Secretul din cate am auzit, este ca in primele zile pamantul sa fie tot timpul umed. Unii spun ca trebuie sa greblezi din nou dupa ce arunci semintele de iarba pentru a le acoperi cu pamant.

Eu am ales sa nu fac asta. In schimb am decis sa ud destul de des. Stropii de apa care cad pe sol stropesc cu stropi si mai fini de pamant si apa in jurul lor, contribuind astfel la acoperirea treptata si lenta a semintelor cu un strat subtire de pamant. De aceea trebuie udat des si in ploaie, fara sa faci balti pentru ca altfel semintele vor ramane la suprafata si e posibil sa nu se prinda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.