Cum să mai salvezi niște bani

     Ori de câte ori vrei să plătești un serviciu sau un produs să te întrebi "N-aș putea să fac și eu eu asta? Cât de bine? Cu ce costuri? Ce avantaje am dacă o fac eu versus dacă plătesc pe altul? Merită? Ce câștig? Timp? Calitate? Siguranță? etc."

     Un monitor de schi pe valea Prahovei e între 80 și 100 lei pe oră. În 3 zile am stat cu fi-meo pe pârtie  cumulat cam 10 ore, să zic așa de dragul unui calcul rotund, lejer. Asta înseamnă între 800 și 1000 lei. Rezultatul e as good as it gets, precum vedeți mai jos. Nici eu nu sunt mare schior, eu însumi învățând mai mult singur sau de la prieteni, mare fiind 20+ ani. Deci nu sunt nici vreun Huidu, nici Alberto Tomba, nici nimic altceva. Doar un om care stă pe schiuri, cam pe orice pârtie din România. Cred! Nu le-am încercat pe toate.

     Ei bine mersul pe schiuri l-am asociat cu mersul pe patine, pe bicicletă, pe role și pentru lucrurile alea n-am plătit pe nimeni să-l învețe pe fi-meo primii pași. Așa că m-am gândit să fac la fel și cu schiurile, conștient fiind că nu va fi de-o eleganță deosebită, dar cel puțin va reuși să prindă gustul, iar pentru restul de finețuri vor mai exista ocazii de mers în tabere de schi. Însă timpul trece și ei cresc, și unele lucruri trebuie făcute pur și simplu, dincolo de calculele noastre, la anumite vârste. Fără alte prezentări, iată rezultate din primele mele lecții de monitor de schi.

     Nu știu cât de mult ar fi învățat cu un monitor de schi în timpul ăsta, sau cât de bine, dar cred că am obținut un raport calitate preț ceva mai bun. Ca să nu mai spun că el  n-ar fi vrut să asculte de altcineva necunoscut.

Tags:

3 thoughts on “Cum să mai salvezi niște bani”

  1. Btw, eu am vrut anul asta sa vorbesc cu un monitor ca sa imi arate ceva chestii. Din pacate nu am reusit din motive de lipsa zapada si timp.
    Dar, sfatul meu in cazul asta specific, lasa un profesionist sa invete copilul. E mai ok si e o investitie in timp. Nu o faci in fiecare iarna.
    Eu schiez de la 12 ani. Si totusi tot butuc sint mai mereu. Si vreau sa caut un monitor de ski inalt cit mine care sa ma ajute cu ceva sfaturi si practica, ca astia la 1.90 m stau cam scindura pe skiuri.

    1. Da. o sa-l duc într-o tabără de schi probabil la anu. Important e ca a prins gustul. E bun monitorul, dar pentru anumite chestii și pentru anumiți oameni. Mie mi se pare ca nu-și merită totuși banii ăia. Caută tutoriale pe youtube. Pe mine m-au ajutat să înțeleg niște lucruri. E vorba de teorie pe care apoi o aplici. Tu faci 80% din treaba. Monitorul e mai mult cu know-how-ul, care există, slavă Domnului. Caută, alege-ți metodele de învățare și apoi exersare tati. Cât mai mult timp pe schiuri, ăsta e secretul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.