1- Te culci mai devreme ca să te trezești mai de dimineață decât de obicei
Nu mă refer la 5 am-ers. Ci la oamenii normali. Știu că e greu, dar faza asta e ca un plasture, trebuie să-l desfaci repede. E un exercițiu mental la început, apoi (după o saptămână, o lună) corpul se va trezi singur. Dacă te trezești cu 30 de minute – 1 oră mai devreme ai puțin timp si pentru tine. Pentru un ceai, o cafea pe îndelete, nu pe fugă, pentru un mic dejun
normal, facebook, știri, machiat, orice din ceea ce faceți pe fugă dimineață le puteți face mai încet. Și deja te simți puțin mai bine.
2 – Să vorbești cu oamenii pe care nu-i cunoști, să saluți, să zâmbești mai des.
Mă refer aici la micile gesturi de tipul, saluți oamenii din lift când mergi la birou. Sau de exemplu, de multe ori salut bicicliștii alături de care mă opresc la semafor. Cu unii am același program și ne întâlnim cam prin aceleași locuri, uneori schimbăm 2-3 vorbe. În Victoriei semaforul e lung. (ca o paranteză, prin anii 90, la început îmi povestea cineva care fusese în state, fix despre chestia asta, cum americanii stau de povești la trecerea de pietoni fără să se fi văzut vreodată sau să spere că se vor mai vedea vreodată. Mi se părea atât de inedită și mișto chestia asta și mi-a rămas cumva în minte povestioara respectivă).
3 – Schimba din când în când traseul
Același drum, același ritual, devine monoton și plictisitor. Dă-te jos mai devreme cu o stație, mergi pe jos, uită-te-n jur, vorba aia celebră “Privește cerul“, lasă mașina mai departe, în altă parcare, ia-o pe alte străzi, ai timp, te-ai trezit mai devreme, remember?
4 – Fă-ți o mică plăcere din când în când. Nu mere, dar măcar când e soare afară vinerea
Ia-ti ceva bun, o cafea cu lapte, o prăjitură mică, un fresh de portocale, ceva ce-ți place și de obicei ți-l refuzi. Chestia asta mai reduce din frustrări. Repet, nu mereu, doar când se umple paharul. Ajută să nu dea pe dinafară.
5 – Pune-l/o la treabă.
Da, treaba aia “rușinoasă”, do it din când în când măcar. E una dintre cele mai mari probleme ale omenirii. Ajută deasemenea la o grămadă de chestii în plan psihosocial și fiziologic, evident.
Poate mai sunt și altele, le descoperiți pe parcurs dacă vă gândiți la ele. Spuneți în comentarii ce lucru mic al vieții vă înveselește ziua!
Alcool, nu prea ai cum sa dai gres cu alcool. 😀 You dont need fun to have alcohol.
La un moment dat încercam niște proiecte cu un cabinet de psihanaliza, gen. Statistica pe țară era că 40% dintre români beau una mica (alcool) dimineața to get going. Așa de pornire, cum ar veni. Extrem de mult oricum. Practic ăsta ar fi semnul că ești alcoolic, că nu poți începe ziua fără ceva acolo…
Pot sa ma bucur ca fac o mare parte din punctele de mai sus si te ajuta sa fi putin mai fericit intr-o lume prinsa de cotidian.
De exemplu zilele trecute cineva pusese poze cu un copac cu frunzele aurii si mi-am dat seama ca nu am avut timp inca sa admir toamna.
Sa incep cu ce fac de multe ori – schimb traseul. Il schimb pentru ca uneori simt ca imi vine sa ma urc pe plafonul masinii.
Cand mergeam la servici cu mijloace de transport in comun, ma uitam la oamenii intalniti pe drum. Deja cand vedeam trei fete frumoase, simteam ca voi avea o zi mai buna. Macar pentru 30-60 de minute era 🙂
Mai intru in vorba uneori cu cate un necunoscut, dar mai rarisor. Uneori cu soferii de taxi. Cateodata simt ca vorbesc cu oameni normali, dar uneori regret ca am deschis discutia, dupa prima fraza de raspuns.
Cel mai des privesc peisajul, mai ales pe drumul de intoarcere din alt oras, atunci existand ceva mai mult timp liber. Culorile toamnei sunt cele mai placute de privit
Încearcă să intri în vorbă cu alea 3 fete frumoase! Ce ai de pierdut?! 😀
Doar privesc, boss. E diferenta prea mare de varsta, deja. Sa o aud pe vreuna “ce-o mai vrea si bosorogul asta?” 🙂