Cum scapi de cancer!

Simplu. Te muți în Grecia.

Mai exact în insula Ikaria, unde oamenii o duc bine merci pana la +90 de ani. Vă recomand să citiți acest articol foarte interesant apărut în N.Y. Times. Eu l-am găsit aici. Pe scurt e vorba despre un individ, de origine grec, care a trait în America, până când a fost diagnosticat cu o formă de cancer pulmonar de către 9 doctori care i-au mai dat de trăit doar 9 luni, pe cand avea injur de 60 de ani. Mai jos aveți o poza cu el, la vârsta de 97 de ani, în insula Ikaria, îngrijindu-și via.

Aa… secretul ar fi faptul ca pe acea insula oamenii consuma preponderent alimente din plante. A… și mai beau un pahar de vin cu prietenii.

Cum bine spune Leo Babauta:

Ikarians live in a community where it is the norm to eat mostly plant foods (beans, potatoes, veggies from the garden), drink some wine with neighbors, walk everywhere, garden during the day, take naps in the afternoon, not stress about time, wake naturally, socialize with the community every day.

In the U.S., we often live in communities where it is the norm to drive everywhere, sit most of the day, eat fast food or at chain restaurants or convenience foods, eat lots of meat and fried foods and dairy, be isolated, be inactive, hurry up and stress out about time.

 

Concluzia: sa renuntam la carne pe cat posibil, sa bem vin, sa mergem pe jos, sa dormim dupa-amiaza, să îngrijim o grădină, să ne trezim natural și să bem vin… am mai spus asta? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.