Cum te angajezi la REBU…

                  …sau ce mai aflam daca mergem la iarba verde pe malul Sabarului. 🙂 Ca tot romanu’, de 1 mai am mers si noi la iarba verde, sa nu zicem ca n-am fost. Scopul practic era de a lasa cainele sa zburde prin apa, ca tare ii mai place si sa-i mai revina albul, ca prea se facuse gri. Anyway… iata ce poti afla daca mergi la garla iarba verde pe malul Sabarului.

                Cum ne jucam noi cu labradorul neobosit de la atat aport,  isi face aparitia in aceeasi, sa zicem, poenita, o familie cum noua nu ne place. Opreste Dacia 1300 breck in buza apei, se dau jos 2 copii (nevinovati), apoi mama si in final iese si masculul: ” Hai, ati vrut la apa, v-am adus la apa” Decreteaza el cu voce tare sa auda toata lumea. Isi desface o bere. Eu le dau buna ziua, c-asa se face pe la tara. 🙂

El incearca sa socializeze cu mine.

– Au vrut la apa, i-am adus la apa, zice el zambind satisfacut de realizarea lui.

– Foarte bine, zic eu, care de multe ori nu ma feresc sa socializez cu cei mai diferiti si ciudati indivizi. N-a fost in van, am aflat ceva.

– Uite, zice el, il vezi pe ala de pe tractor care discuieste acolo, ai zice ca e politist? Nu… Il cunosc. Eu m-am lasat de meserie, dar el nu.

– Inseamna ca-i place, zic eu.

– Da, ii place. Da’ mai bine castig eu la gunoi, decat el ca polistit. El ia vreo 11 milioane (1100 ron), iar eu iau 14.(1400 ron).

– Da, dar mai ia si de pe tractor, se descurca binisor, nu?

– Da. E… s-a dus la permanent, eu mai am pana in august. Ca asa se face la noi.

– Da’ unde lucrati?

– La REBU, la 4, la Piedone.

– Aha… si astia nu fac decat contract pe nedeterminat?

– Da, pai luna trecuta a dat afara 5 si a angajat 15 in loc. Eu mai am pana in august, dupa care sa vedem… Cand m-am angajat la ei am dat spaga…

– Ei na?! Trebuie sa dai spaga ca sa fii gunoier?

– Daa.. pai cum altfel. Eu m-am dus ca am vazut pe internet, niste anunturi adica, (in gandul meu zic, da stiu am auzit de internetu asta) ca angajeaza REBU, m-am dus pe (bd.) Timisoara, de acolo m-au trimis in alta parte, am ajuns acolo zice “Aaa pai nu mai e valabil”. De unde… l-am sunat pe un amic de-al meu care lucra acolo zice, “stai ma acolo ca vin eu, acum sunt la rampa, si-ti zic ce sa faci.” A venit m-a dus la un director, mi-a zis “200 euro”, am venit a 2-a zi, cu analize cu toate alea… cate hartii mi-au cerut, cred ca nici Basescu n-a avut nevoie de atatea hartii. Si m-am angajat.

– Deci 200 de euro ca sa te angajezi la REBU…

– Da, atat era anu trecut.

– Incredibil zic.

Ei bine, in prostia, simplitatea si nesimtirea lui (isi injura copii de mama, desi ea era acolo, ba mai mult si maica-sa le zicea la fel) omu asta era linistit si poate chiar fericit. N-avea el treaba ca risca sa ramana fara job in august. Acum era pe malul garlei, statea la umbra si bea bere (la sticla de sticla) 🙂

2 thoughts on “Cum te angajezi la REBU…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.