Cuțit Esee-3

Colegul de bricolaj mi-a făcut cadou cuțitul ăsta și l-am supus la câteva “chinuri” care mi-au ieșit în cale. Opinelul meu, ușor uzat și cam neascuțit, n-a făcut față pastramei de oaie. Adică bucătarul, n-a fost mulțumit de el. Așa că am scos artileria mai grea.

Esee-3 e un cuțit greu, ceea ce mie îmi place, mai ales la munci d’astea de tăiat cărnuri, hălci mari, oase. Dar lama e cam scurtă pentru așa ceva și mult prea lată pentru tranșat chestii ca la măcelărie. Dar la pastramă merge pt că doar am tăiat bucățele pe care le-am aruncat pe disc. Merge la cioplit crenguțe, tăiat centura în caz de nevoie, chingile de la parașută dacă ai aterizat în pom și alte scenarii d’astea ireale cu care te confrunți în timp ce mergi la jobul tău de la 9 la 5.

Teaca e excelentă pentru echipament outdoor, camping. Se fixează bine în ea și poate fi pusă la curea. Fiind portocaliu, îl găsești ușor prin iarbă, taie bine pâinea aia proaspătă pe care mai degrabă vrei s-o rupi decât s-o tai felii.

În rest n-am ce să vă zic decât că mie îmi place, i-am găsit niște utilizări pe lângă casă, dar nu e ceva fără de care nu poți trăi. Cu ăsta am suficiente cuțite. Și l-a adjudecat doamna, singura care rămăsese fără un cuțit la purtător. Restul umblăm cu Opineluri și alte minuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.