De ce am dus copiii la McDonalds?

     Da, știu am nenorocit pe viață copiii, i-am dus la Mec. Știu toată pologhia, aștept blestemele vegane. Între timp să vă spun de ce am ajuns la asta.

     În primul rând de lene. Ca să potolești doi copii destul de mofturoși la mâncare în timp ce ești prin oraș, trebuie să le dai ceva care le place, care știi că vor mânca și tu nu vei risipi bani aiurea. Nu e vorba neapărat de bani, ci de ideea de a-i risipi. Apoi trebuie să le cumperi în cantități exacte cât ar putea ei să mănânce la ora aia, după cum au ei chef, ceea ce nu e prea ușor.

     Problema este că majoritatea restaurantelor se adresează adulților. N-au porții pentru copiii sau meniuri combinate pentru copii. McDonalds, are. sandwhich-uri mici, sucuri mici, și alte porții mici. S-a gândit la asta și e unul din motivele pentru care vinde. Cât am stat la rând, din 10 clienți vreo 4 au luat happy mealuri, ambalate în chestii colorate cu desene, cu o jucărie mizeră în ele, chestii care contează pentru cei mici.

     De ce nu fac așa ceva și ăștia axați pe salate? Și de ce nu folosesc și ei ingrediente normale, adică d'alea cu gust? fără roșii insipide, măsline de cauciuc și alte tâmpenii? Cât de greu e să faci un meniu dedicat copiilor? Să faci un ambalaj  cu personaje din desene și să pui o jucărie ieftină-n el?

Aparent e destul de greu. D'aia vinde McDonalds!

Salată verde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.