De ce mi-aș cumpăra noul televizor Samsung SUHD

     Luni seara am fost la Teatrul National București, unde a avut loc evenimentul de lansare oficială a noii game de televizoare Samsunsg SUHD. Eveniment deosebit, atmosferă distinsă, lume bună, tot tacâmul.

Samsung SUHD_3

Samsung SUHD_2

 

     Revenind la televizoare. Mă tot întrebam în drum spre eveniment, ce-ar mai putea aduce în plus Samsung pentru că mi se pare că majoritatea televizoarelor de pe piață redau imaginea și sunetul la o calitate "nenecesar" de mare. Oare ce vrea lumea mai mult de la un TV decât ceea ce există. Ok, o văzusem și pe aia cu ecranul curbat. Bun, e deosebit, dar acum, ce-ți poți dori mai mult. Ei bine, este loc. Am reținut clipurile de mai jos în care sunt explicate câteva din tehnologiile care vin să facă diferența.

     HDR 1000 (high dynamic Range) – asta e o tehnologie care mai are puțin și devine standard, main stream. Au lucrat băietii și la asta și au îmbunătățit-o, luminozitatea ajungând până la 1000 de niți, iar chestia cu redirectionarea luminii și reducerea efectului de reflecție a ecranului, pentru mine e mană cerească. O să explic mai jos de ce.

     Quantum dot color – asta e o tehnologie nouă pe care Samsung o folosește pentru a reda mai viu, mai bine, mai natural culorile pe televizor. Ei spun că folosesc culori de baza roșu, verde, albastru. La orele de desen din școală învățasem că roșu, galben și albastru sunt culori de bază, dar asta era acum 3 decenii, deci presupun că omenirea s-a gândit mai bine între timp.

     Revenind la titlu. Când mi-am făcut proiectul pentru casa în care stăm acum, locuiam cu chirie într-un apartament de 2 camere la parterul unui bloc din cartierul Tei. Apartamentul ăsta avea 2 geamuri: unul dădea în str. Grigore Moisil, umbrită pe ambele părți atât de blocuri cu 10 etaje, cât și de niște copaci stufoși, ceea era bine într-un fel, iar celălalt dădea într-o alee îngustă, care se termina în gardul unei case și care era  deasemenea umbrită de copaci. Pe scurt, în apartamentul ăsta trebuia să aprind lumina pe zi de vară senină la ora 13.00 ca să pot vedea ceva.

Drept urmare, proiectul casei în care locuim acum are nici mai mult, nici mai puțin de 20 de geamuri și luminatoare din aproape toate părțile pe o suprafață nesimțit de mare, dar în special spre răsărit și sud. Acum am geamuri în toate părțile și vara când e caniculă la ora 8 a.m. deja trag draperiile! 🙂 In fine, e superb!

DAR, o problemă pe care o am, e că n-am un loc unde să pun televizorul astfel încât să nu bată lumina-n el să reflecte și să mă enerveze cumplit. Nu că m-aș iuta la TV, dar ideea în sine mă enervează pentru că pitici pe creier. Ei bine sunt sigur că problema asta mi-e rezolvată de noile Samsung SUHD (apropo de nivelul strălucirii de 1000 niți de care ziceam mai sus), care vin cu prețuri decente totuși.

Al doi-lea motiv pentru care mi-aș lua un Samsung d'ăsta e că cel din imagine, cu diagonala cât ușa, consumă "decât" 85W. Adică nimic pentru cine care curent de la rețea, adica toți oamenii normali la cap care nu-și fac case în câmp, dar totuși extrem de puțin pentru ăștia ca noi, duși cu pluta, care au curent de la fotovoltaice. OFF THE GRID.

Samsung SUHD

 

     O altă chestie mișto e faptul că este extrem, extrem de subțire. Ceea-ți permite practic să-l pui oriunde pe perete ca un tablou. Aștept să apară și televizoarele la cutie. Adică iei o cutie, dai cu pensula în ea ca și cu vopsea și-ti vopsești unde vrei televizorul. Serios. Nu văd de ce nu s-ar face, au inventat ei fotovoltaice sub formă de vopsea, un TV ar trebui să fie piece of cake!

Samsung SUHD_1

1 thought on “De ce mi-aș cumpăra noul televizor Samsung SUHD”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.