Despre proteste

Ca să nu ne pierdem timpul unii altora, de principiu sunt contra exploatării de la Roșia Montană. Acest contra la rândul său se împarte în variante pe care nu vreau să le dezbat. În principiu tot ce era de spus în faza asta a spus-o altcineva mai bine decât aș putea eu s-o fac.

Altceva vreau să spun. Mă uitam ieri pe pozele  din Facebook de la demonstrațiile anti-exploatare la Roșia Montană, ale oamenilor de la Casa Jurnalistului (probabil printre puținele formațiuni jurnalistice obiective). Ce treabă are democrația și capitalismul cu furtul, spaga și minciuna din dosarul Roșia Montană?

Am vazut pancarde cu mesaje dubioase gen, JOS CAPITALISMUL . Pe bune? Câți ani are fata aia? O fi stat vreodată la coadă la pâine? A trăit ororile comunismului anilor ’80? Nu stiu, dar tind să cred că nu și tind să cred că n-are un răspuns care să stea în picioare 5 minute la întrebarea ce punem în locul capitalismului?! Apoi am mai vazut pancarde cu Democratia e o minciună. Iarăși o aberație dacă mă întrebați pe mine. Una e să existe minciună în democrație și alta e să spui că democrația e minciună. În aceeași ordine de idei, cât de prost  naiv să fii să crezi că nu există minciună at all.

 

Ce vreau să spun este că astfel de declarații nu fac nici un bine nimănui. Ba dimpotrivă. Avem de învățat în ceea ce privește protestele. Mesajul ar trebui să fie omogen, clar, bine direcționat. Dacă ne strângem la protestele Roșia Montană și unii strigă că vor piste de biciclete, alții ca vor să ia câinii de pe străzi, unii vor rate mai mici la bancă și alții  free pr0n (dau un exemplu, nu că n-ar avea), nu se mai înțelege nimic. Iese o harababură!

Altfel, am vazut și chestii funny și inteligente!

foto

2 thoughts on “Despre proteste”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.