Despre vreme

Pentru ca vremurile sunt nasoale, hai sa vorbim despre vreme, dar s-o facem cu stil.

              Vremea e foarte importanta. Mai importanta decat am fi tentati sa credem. Vremea influenteaza bursele, uneste destine, stabileste soarta natiunilor, starneste sau opreste tragedii in vietile oamenilor.

            Ati observat primavara cum da firul ierbii parca aveti si voi mai mult chef de viata. Ei bine, efectul asta e asupra majoritatii oamenilor, ai chef de viata, ai chef de munca, iti creste doza de optimism, muncesti mai mult, mai eficient.

             Sa luam exemplul industriei constructiilor. Primavara e sezonul in care toti constructorii de orice fel, sunt plini de optimism, ziua e mai lunga, vremea e mai calda, pot incepe lucrari noi, mai multa munca, mai multi bani. Mergand pe firul asta logic, va dati seama ca optimismul in industrie creste. Seful de echipa vede ca oamenii se misca mai bine si poate termina lucrarea la timp fara penalizari, seful de santier la fel, managerul firmei subcontractante se bucura ca n-o sa aiba la randul lui penalizari si-si face calculele aferente, antreprenorul general se mira si el de acelasi lucru.

Mai departe chestia asta se transmite la investitori, la burse, la mersul industriei, la soarta unei natiuni.

Toamna efectul este putin invers, dar usor diminuat de euforia sarbatorilor de iarna. Cele mai triste luni din an sunt ianuarie si februarie. Fericirea sarbatorilor a trecut, primavara e inca departe, soarele deja sta ascuns de prea multa vreme, e o perioada “moarta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.