Diferența dintre “creștem mâncare” și “ne creștem singuri mâncarea”

e una de la cer la pământ.

Tot dau peste povești fericite de cupluri mutate la homestead-uri în care-și cresc mâncarea pe 250 mp. de grădină.

În primul rând, ce mâncare crești nene, pe 250 mp? Abia dacă supraviețuiești cu aia câteva luni, la limita subnutriției! Ce să mai zic de  diversitatea alimentației! Frunze, mere, nuci, gogonele, roșii la borcan, ceva rădăcinoase, ceapă! Cu astea zic ei că trăiesc? Hai să fim serioși! Nu mai vindeți gogoși că nu toți am venit cu biscuitele pe gârlă din Quebec. (Acolo își fac ei probabil cumpărăturile.)

În al doi-lea rând, ce om sănătos la cap își face o casă unde nu are o sursă de apă? Îi înțeleg pe ăia care stau în zone deșertice, că aia e, nu prea au apă. Dar dacă ești la munte și ai un izvor mai încolo, faci cumva să iei apă de acolo, nu să colectezi apa de ploaie și să te mai și gândești s-o purifici ca să poți s-o bei. Femeia nu prea știa ce spune și Lolec ăla nu știe cum să-i bage ideile înapoi! Ok, n-o fi apă în zona aia. Dar 1 – ăla primu care a făcut casa n-a gândit-o prea mult. 2 – ăștia care au luat-o nici ei n-au gândit prea mult.”Las’ ca plouă!”

Damn woman, ca s-o purifici ai nevoie de energie! Ți se pare că avem noi energie aici din cele 3 panouri fotovoltaice?

În alt 3-lea rând, homestead-ul nu prea se împacă bine cu “nouă ne place să călătorim mult și de aceea n-am vrut să ne facem ipotecă pentru că vrem să călătorim.” Păi și de homestead-ul ăla cine se mai îngrijește?

Eu am lipsit 2 săptămâni cât am fost la mare și am găsit grădina praf, junglă și neîngrijită. Și asta a afectat-o până târziu în toamna că n-am mai avut timp de ea. Vă dați seama ce grădină poți să ai dacă “îți place să călătorești”? Și cam câtă mâncare produc ei din grădina lor cu toate călătoriile și treburile lor? Nici 10%!

2 thoughts on “Diferența dintre “creștem mâncare” și “ne creștem singuri mâncarea””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.