Din week-end

Week-end-ul trecut mi-am promis ca week-end-ul asta voi sta, voi lenevi si nu vom face nimic decat strictul necesar. Mda…

 – Sambata ne-am petrecut-o aproape in intregime prin magazine de bricolaj cautand diverse, de la  ornamente pentru semineu, la holsuruburui si polite pentru rafturi.

– am mancat o pizza bunicica in singura pizzerie din Carrefour Militari.

– am rupt maneru unei clante de la usa de la terasa pentru ca am crezut eu ca sunt mai destept decat aia care au gandit si proiectat termopanele. N-a fost asa!

– vecinului Vasile i-a sarit in aer generatorul cel mare, lucru care l-a enervat cumplit pe generatorul cel mic , aflat langa el si a sarit si el in aer. Vazand flacara cat casa, mi-am zis “asta sigur nu e foc de gratar”. Mers, verificat, sarit in ajutor, vecinu era ok, dar a ramas complet fara curent si speriat cumplit. M-a marcat faptul cat de marcat era Vasile de intamplarea asta, pentru ca desi e un munte de om (sensibil), nu prea isi arata trairile, decat atunci cand e nervos si-l aud de la mine din casa cand urla la vreun “mester”. Desi ne despart 200 m de camp.  Dupa cateva minute petrecute in tacere langa semineul lui (de, ne era dor de foc dupa ce am pazit pana s-au stins ambele generatoare) am inceput amandoi sa injuram primaria lu’ peste ca daca ne bagau curent la timpul potrivit am fi scapat si eu si el de multe belele.

– Duminica am trecut si prin restul magazinelor de bricolaj: 90% din consultantii lu’ peste din astfel de magazine, sunt pe langa subiect. Daca le ceri un sfat nu fac altceva decat sa citeasca pe cutie sau instructiuni si zic: “Nu stiu ce sa va zic, aici nu scrie nimic despre asta…” D’aaahh… stiu sa citesc, thanx for nothing. Sau mai sunt unii care dau sfaturi contradictorii… Intrebam despre un material daca rezista la temperaturi mari. Raspunsul nr.1 : Rezista domne’, n-are nici o treaba. Raspunsul nr. 2 de la alta persoana, acelasi magazin: “Ar f i mai bine sa-i faceti o izolatie din rigips inainte pentru ca nu se stie.” Ok, bun am inteles, habar n-aveti.

– Deocamdata semineul ramane cu zidaria de caramida care este, pentru ca ceea ce am gasit fie nu ne place, fie depaseste cu mult bugetul alocat. Incercam o revigorare si cosmetizare a ceea ce este acum! Primele teste sunt incurajatoare!

– Am continuat izolarea acoperisului cu vata de sticla.

Pe scurt… da, m-am relaxat in week-end.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.