DIY: Cum reglezi legăturile la ski-uri.

Moșul a venit cu o pereche nouă de clăpari pt că cea veche avea peste 10 ani. Doar că ăștia noi, deși același număr, au câțiva milimetri mai puțin decât cei vechi.

Deși legăturile îi prindeau și am putut schia cu ei, prinderea era totuși nesigură. Schiurile îmi scăpau uneori nejustificat, adică fără nici o forțare.

Ajuns acasă a trebuit să micșorez distanța dintre cele 2 “legături” (față și spate) la fiecare ski. (reglajul ăla din spate cu șurubelnița, nu era suficient, a fost nevoie să mut legatura din față în alte găuri cu totul, treabă delicată, dar nu imposibil de făcut acasă de către oricine).

Cu puțină atenție, economisiți, cred eu undeva la câteva sute de lei, cu operațiunea asta sau puteți evita cumpărarea de schiuri noi ceea ce face ca operația să fie și mai eficientă.

Aici am pus un semn pentru a măsura adâncimea holzșurubului. E bine să faceți așa pentru a preveni distrugerea schiului ieșind cu burghiul prin talpă.
Aici am făcut o probă la burghiu, la grosimea lui. Burghiul trebuie să fie gros cât e axul holzșurubului căt miezul, fără filet, astfel încât, filetul să sape în materialul schiului ca să prindă bine și să nu se învârtă în gol.
E foarte important să dați semnele corect, aliniate cât se poate de bine și de simetric.
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.