Downshifting făcut bine – Frugalwoods.com

Un exemplu de downshifting făcut bine este familia asta, Frugalwoods, nume de scenă.

Un cuplu din clasa de mijloc a societății americane, a decis să  economisească atât de mult încât să poată trăi independenți dpdv financiar în felul în care și-au dorit. Pentru asta au reușit să puna deoparte până la 70% din venit. Unele chestii pe care spun că le-au făcut ca să economisească bani, noua ni se par hilare, pentru că noi suntem săraci și unele din chestiile alea le facem default: să te tunzi acasă, să gătești, să nu mănânci în oraș, să mergi la o școală de stat, etc.

8 thoughts on “Downshifting făcut bine – Frugalwoods.com”

  1. Un exemplu de cheltuiala inutila la mine era tunsul (ma tund doar numarul 1). Cand am cumparat masina de tuns, am realizat ca ii voi scoate costul din 10 folosiri 🙂

    1. Am peste 10 ani de când n-am mai fost la frizer. 2 mașini de tuns am avut în toți anii ăștia. Ambele sunt încă fincționale. Una am luat-o recent pt ca merge si la barba. Deci am renunțat și la spumă de bărbierit și aparat de bărbierit.

  2. MrMoney – Pete – a fost programator. S-a pensionat( FIRE-d) la 30 de ani. El a fost primul care a aratat( printre primii) cat de usor este sa te “pensionezi” devreme.
    Bine si economia statelor dezvoltate permite asta.

    1. Încă lucrează. Nevasta-mea le urmareste blogu mereu. Ideea e că oricum au alte investiții din care obțin venit pasiv. Nu multe, nu foarte mari, dar intra, nu ies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.