Downshifting prost înțeles

Downshifting e una, să vrei de bună voie și nesilit de nimeni să te întorci în Evul Mediu e cu totul alta.
Să dai stresul de a plăti rate la bănci, pe mersul la budă în fundul curții, mie nu mi se pare nici o jmecherie. Pot înțelege simplificarea stilului de viață, pot înțelege renunțarea la ambițiile de ajunge pe culmile cele mai înatle ale succesului, dar nu pot înțelege renunțarea benevolă la confort, la internet, telefonie, duș cald, igienă, etc.
Because… fu*k logic!

Sursa

6 thoughts on “Downshifting prost înțeles”

  1. ba eu chiar mi-am propus ca peste 7-8 ani, oricum până în 45 de ani, când oi avea destui bani puşi deoparte, să-mi bag picioarele în ea de civilizaţie şi să-mi iau o căsuţă cu ceva teren în jur undeva pe unde n-a ajuns canalizarea. because f*ck work and polluted city, not logic 🙂
    ce-i drept, voi face asta singur, nu aş putea cere şi altora să se spele la lighean şi să meargă iarna în fundul curţii…

    1. ok, dar de ce să alegi așa când poți avea 2 panouri fotovoltaice, pompa submersibila de 100 lei, o teava cu 1leu/m si un robinet de10 lei? Adică soluții ieftine există, de ce să vrei să te speli la lighean iarna? Sigur, daca vrei neaparat, poți să te speli direct cu zăpadă, dacă ninge. Nu înțeleg, de ce să o luăm în jos?

    1. Ce? Mersul la budă în curte? Apa caldă? Săpunul? Pentru mine astea sunt regrese, e mers în jos, da. De ce rău? Pentru că omenirea s-a străduit ca să avem un trai mai comod, să avem igienă, sănătate mai bună, să trăim mai mult, mai bine și cred că refuzând toate astea dai cu piciorul în munca și truda a mii de oameni de-a lungul a zeci sau sute de generații. Practic refuzi civilizația. Partea bună a ei! Dar da, fiecare poate face ce vrea, trăi cum vrea câtă vreme traiul lui nu se intersectează cu al meu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.