Drumul asfaltat din jurul lacului Bolboci

În jurul lacului Bolboci era un drum care erau teoretic două. Pe o parte (vest, cum urci), drumul merge spre Peștera Ialomiței și este drumul județean 714. care arată cam așa:

Pe partea cealaltă (estică) era un drum forestier care, cel mai probabil, aparținea Romsilva (dar n-am verificat în cazul ăsta concret, însă așa era înainte, drumurile forestiere aparțineau Romsilva). Cert este că la final de aprilie 2019 arată așa:

Comedia e următoarea: Autoritatea care gestiona drumul forestier de pe malul estic al lacului Bolboci, a accesat fonduri europene pentru renovare, asfaltare etc. După finalizarea execuției, investiția a fost sub monitorizarea entității finanțatoare, pe scurt, ăia de la UE. Timp în care drumul a fost îngrijit, deszăpezit, curățat etc. Tot ce trebuie.

Când perioada de monitorizare a încetat, drumul a fost lăsat în voia sorții. Drept pentru care, în 2019, la final de aprilie, partea asfaltată, e plină de zăpadă și impracticabilă. Iar zecile sau sutele de masini care merg zilnic la pestera Ialomiței, sunt nevoite să meargă vreo 8 km de drumul județean plin cu gropi si noroi. La fel cum era acum 15 ani când am mers la pas pe el și la fel cum era de fapt de când s-a făcut lacul ăla în 1988.

Să recapitulăm: drumul asflatat frumos e abandonat, iar turiștii merg totuși pe drumul plin de gropi. Vă dați seamă în ce țară de proști trăim?

Ne dăm la gioale unii altora ca să suferim tot noi. Băi, deci suntem incredibil de proști!

Asta e varianta poveștii auzită de la cabană, scandaluri se pare că au mai fost și treaba e mai tâmpă decât credem: și anume firma care a făcut drumu l-a blocat la un moment dat cu bolovani ca să nu mai treacă turiștii. Pt că… strică drumu sau naiba știe la ce s-au gândit. Iar ultimele știri vin de la Consiliul Județean Dâmbovița, care promite că va asflata drumul județean 714, adică ăla cu gropi deszăpezite.

Bonus, telecabina de la Peștera la Babele, functionează o zi per generație. Deci dacă ai noroc s-o vezi mergând, fă-i o poză. O s-o vinzi scump!

Acum hai să ne auzi strigând în cor: România are potențial turistic!

N-ARE BĂ, CĂ E PLINĂ DE PROȘTI! N-ai ce turism să faci cu proștii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.