Energie verde ep. 2 – Autonom și independent

După cum vă spuneam,  planul este să devin și eu ungur, adică autonom și independent… din punct de vedere energetic.  Adică să-mi produc energia electrică off grid, fără conexiune la rețea. Se pare că este cea mai sigură variantă de a avea curent electric în România. Vorba aceea, "ce face omul cu mâna lui… se numește lucru manual."

Ei bine, lungul și costisitorul drum către independență energetică începe cu o investiție de 1000 ron și arată cum se vede mai jos. One down 19 to follow. O să revin cu detalii dupa ce il instalez și după o perioadă de exploatare. In mod normal, chestia asta ar trebui sa-mi ofere pe timp (luminozitate) optim, 245W/h. pe care să-i înmagazinez în niște baterii dedicate.

 

13 thoughts on “Energie verde ep. 2 – Autonom și independent”

    1. Speranța e în fiecare. N-avem ce să așteptăm de la un sistem putred. Fie ne descurcăm singuri, fie în comunitate. Eu, anul ăsta, va trebui să rup niște bani ca să-mi consolidez mizeria de “drum” pe care a facut-o Mituși cu băieții ăia buni, pe care-i lăuda toată lumea.

  1. Pentru drum iti recomand un amestec de pietris cu nisip. Si un buldo care sa il aranjeze. In 30 de minute e gata si crede-ma ca o sa tina minim 1 an fara nici o problema. Un strat de 10-20 cm ar trebui sa fie de ajuns. Dar costa ceva. Asa ca punti mina de la mina si faceti treaba.
    Sau mergeti pe capul primarului.

    1. Dupa +6 luni de stat pe capul primarului, au venit si au facut o mizerie de drum cu pietris de 5 cm. și fără șanturi. Executantul avea scuza “așa e contractul”, primaria ce scuza are, ma intreb, “atât mă duce capul?” (contract conceput la începutul anului trecut). Drumul are garanție 2 ani de zile, dar dupa prima iarnă, e deja praf. Mașina de gunoi a rămas împotmolită de 2 ori până acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.