Energie verde episodul 9

Din pisoadele anterioare: 1, 234567, 8

N-am mai scris de mult pe tema asta. Spuneam în ultimul episod că bateriile trebuie schimbate. Lucru care s-a întâmplat acum vreo 3-4 luni. Am cumpărat două baterii  de 200Ah, pe gel, deep cycle, tot de la Alaska Energies. Trebuie să vă spun că e cu totul și cu totul altceva. Autonomie MUUUULT mai mare. Am redus extrem de mult stresul (spre zero) de tipul oprim cutare lucru, stingem lumina, etc.

Mi-am adus aminte de chestia asta azi, când pe timp înorat, pe ploaie practic, am testat bateriile cu cel mai mare consumator din casă, și anume mașina de spălat vase. Cei +100w pe care-i băgau panourile erau aproape irelevanți. Mașina și-a incheiat ciclul de spălare cu succes. Da, s-au forțat puțin bateriile atingând un minim de 23,5V, dar după ce s-a oprit mașinăria, au revenit la normal. Asta e o veste bună, pentru că la 4 baterii câte o să am, înseamnă că practic nu vor mai fi probleme.

Realizând chestia asta mă gândeam că soluțiile offgrid, ar trebui să aibă un impact și asupra pieței imobiliare, a terenurilor, mai exact. Teoretic cu cât mai mulți oameni află că pot trăi fără a fi conectați la rețeaua electrică, cu atât ar trebui să se modifice cererea de terenuri. Drumuri oricum nu avem în țara asta, singurele chestii la care oamenii se uiatu când luau teren, erau rețelele de energie și în primul rând cea electrică. Dacă la gaze mai închideau ochii, la curent nu prea. 

Eu pot să sfătuiesc pe oricine să închidă liniștit ochii și la reteaua electrică. Sistemele offgrid din 2017 sunt suficiente și din ce în ce mai accesibile. Mă intreba cineva pe FB despre ele zicându-mi că vrea să-și facă o fermă într-un câmp prin Măgurele. I-am zis să-și facă fără probleme. Daca alocă bani pentru un sistem offgrid, nu-i mai trebuie decât pânza freatică pentru apă potabilă.Restul sunt detalii care se rezolvă cu muncă și bani sau doar cu bani.

 

1 thought on “Energie verde episodul 9”

  1. Pingback: Energie verde. Episodul 11 | haivas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.