Evul Mediu sau mai rău

Aparent trăim în Evul Mediu sau cel puțin unii gândesc așa. Altfel nu-mi explic de ce există asemenea afișe în unele bude.

N-am nimic cu hârtia aia cerată  în formă de capac de wc pe care n-o folosește nimeni. Aia nu pute. Logica ar fi ca după ce “colorezi” hârtia maro să o pui frumos în minicoșul ăla de gunoi. Și să stea acolo. Și să stea, să stea până când o ia cine trebuie. Și la fel să facă și ceilalți 300 de oameni sau câți or mai trece prin buda respectivă. Imaginați-vă vizual și olfactiv coșulețul ăla de gunoi plin ochi!

Înțeleg argumentul că hârtia e așa și pe dincolo, că are nu-știu-ce substanțe și nu se dizolvă UȘOR , că producătorii de hârtie sunt de vină că o fac ei mai fină ca să nu ne zgârie pe noi, înțeleg și că se înfundă antichitățile de țevi de acum 40 de ani. Dar știți ceva? Nu prea îmi pasă! Sau dacă vreți să-mi pese mai spun că știu că există soluții chimice și/sau mecanice (pompe, malaxoare dedicate) care pot rezolva problema asta. Dar nu-i așa că e mai simplu să pui un A4 cu un mesaj pe care oricum nu-l respectă nimeni și să stai liniștit că ai  pasat rezolvat încă o problemă?

Și foarte bine fac cei ce nu respectă mesajul ăsta, pentru că altfel coșurile alea de gunoi ar fi adevărate bombe chimice și noi am avea deosebita ocazie de a ne face nevoile în mireasmă indiană sau medievală.

 

Altfel, cică în Venezuela hârtia igienică a fost raționalizată: doar 4 role de persoană.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.