Cum faci bani din tunuri și rachete antigrindină

Ideea e următoarea: Există un Program National de Combatere a Grindinei și Încurajarea Precipitațiilor sau cam așa ceva, în cadrul căruia s-au cheltuit niște milioane de euro în ultimii ani pe așa zisele centre antigrindină. Doar că:

 În anii precedenți, multe dintre aceste instalații nu au putut fi utilizate pentru că nu era muniție și nici personal instruit în acest sens. Un exemplu a fost perioada 2011 – 2013, când au avut loc mai multe căderi de grindină în judeţul Iaşi, chiar lângă staţia Moldova 1, iar sătenii s-au plâns că tunurile nu doar alungă grindina ci orice formă de precipitaţii. Un alt incident s-a produs în vara anului 2016, când rămăşiteţe unei rachete antigrindină au făcut o gaură în acoperişul unei familii din satul Sticlăria, comuna Scobinţi.

Și situația continuă pentru că nimănui de fapt nu-i pasă de program, de oameni, pentru că birocrație și așa mai departe. Între timp, niște Dorei trag cu rachete după ureche, alți jmecheri comandă alte rachete din care ies probabil alte comisioane în timp ce agricultura suferă pierderi pentru că de ce să lăsăm să plouă dacă putem face niște bani. Trageți frate cu rachete!

“A  apărut un nor? Dorele, bagă bă o rachetă, ce stai și te uiți, vrei să-ți plouă-n gură?”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.