Cum am făcut un pat

Acum mai bine de o lună am cumpărat două saltele. Apoi acum vreo 2-3 săptămâni am cumpărat materialele pentru a face un pat. Ieri mi-am făcut "curaj" și l-am făcut.

O primă întrebare este cât de înalt să fie patul? La țară oamenii au paturile mai înalte, probabil pe principiul mai sus e mai cald și nu trage rece de jos. Americanii, Canadienii, la fel au și ei, paturile mai înalte. Comuniștii le făceau joase astfel încât senzația era mai aproape de a te ridica din pat dcât de a te da jos din pat.

Eu cred că am ales o variantă de mijloc, în care partea de sus a saltelei se termina undeva la 47 cm de la podea. Mie îmi place și din câte am observat și copiilor. Oricum pentru primul pat pe care l-am făcut vreodată, cred că a ieșit ok. Pe al doi-lea o să-l fac mai bine. De ex. pot să renunț la colțare de metal. Salteaua e de la IKEA, o variantă de mijloc. Pentru copii ar trebui să fie ok o perioadă.

Cu ocazia asta am mai scăpat de niște resturi de la paleții adunați astă iarnă cu fiecare transport de lemne de foc. Suportul saltelei e din scânduri de fag de la paleți.

Costul total e undeva în jur de 150 lei. Cred că la banii ăștia găsești ceva și-n comerț, dar nu la fel de trainic și mai ales, fără amprenta personală pe care o lași când faci ceva cu mâna ta. În plus fi-meo cel mic e super încântat de ideea că i-am făcut lui, special, un pat. Cred că voi repeta proiectul și la al doi-lea pat, dar optimizat puțin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.