Fire pit


     Fire pit e un loc amenajat unde faci focul, un fel de vatră amenajată frumos, unde faci focul și te uiți tâmp la el toată noaptea. Ideea e că odată cu povestea asta poți să împuști 2-3-4 iepuri dintr-un foc. Adică da, e frumos să faci un foc la care să te uiți în nopțile de vară, dar când n-ai 5000 mp de teren le mai combini și faci din fire pit și un loc de grătar și un loc unde să pui discul și un loc pentru ceaun și un loc pentru rotisor.

     Și atunci lucrurile se schimbă puțin în sensul că dacă folosești vatra asta și pentru gătit, nu vrei să fie chiar la nivelul solului ca să te apleci să mesteci în mâncare. Il vrei puțin mai sus. Și mai vrei și o margine lată pe care să te sprijini sau să sprijini castronul în care scoți micii sau ciupercile de pe grătar. Vrei să nu fie prea mare încât să nu ajungi la el, vrei să-l poți acoperi iarna sau când plouă, nici prea sus, nici prea jos, nici prea mare, nici prea mic.

Sigur idei sunt multe, dar mie îmi place să fie rotund, puțin înălțat, cu marginea de sus cât de cât dreaptă, plană, din piatră de munte sau de râu și evident să nu fie prea scump și să-l pot face singur. Sunt ok și pietrele astea prefabricate, șlefuite special pentru așa ceva, ca astea din clipul de mai jos, dar tare mi-e teamă că aș da pe ele salariu pe o lună. Și nu vreau!

     Observați că a pus bolobocul în centru pe pământul ăla să vadă dacă e drept în mijloc (nu pe margini unde vin pietrele) doar ca apoi să-l umple cu un sac de pietricele sau ceva. :)) Ăștia care fac d'astea sunt defecți! Au o dambla, o lampă arsă… ceva la mansardă nu e ok.

Alte idei ok:

 

1 thought on “Fire pit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.