Frați fotovoltaici, am înfrânt

Vești bune pentru românii care au sau vor să își monteze panouri fotovoltaice. Legea care le dădreptul să vândă reţelei electricitatea suplimentară generată poate fi aplicată rapid, a spus președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. Și asta fără a mai fi necesară o firmă sau un PFA, așa cum era până acum. ANRE are termen până la 20 Octombrie să publice normele de implementare pentru a face prosumatorii posibili în România.

RFI

Sigur, asta în cazu în care cei cu fotovoltaice sunt legați la rețea. Dar stați, există și pentru asta o soluție amuzantă:
Printre noutăţile pe care le aduce noua lege se numără obligatitivitatea distribuitorilor de a face posibilă racordarea în 30 zile, dar și obligativitatea furnizorilor de energie electrică să achiziţioneze energia de la românii cu astfel de sisteme

Obligativitate sau ce? Vor păți ceva? Evident ca nu.

Și mai mișto e că vom vinde la 1/3 din prețul cu care vom cumpăra curentul. Mișto, am rezolvat-o și pe asta!

1 thought on “Frați fotovoltaici, am înfrânt”

  1. Teoretic, distribuitorii ar trebui sa faca niste investii in retea care sa mentina parametrii retelei in standard (230V+5%-10%). Daca exista destui producatori intr-o zona creste tensiunea (cam la fel cum atunci cand sunt prea multi consumatori scade tensiunea).
    E posibil ca distribuitorul sa impuna prosumerilor sa “intareasca” reteaua ca sa faca fata productiei.
    Alta chestie ar fi ca prosumerii dau energie in sistem la ore de varf (cand toata lumea consuma), deci la un pret mare, si consuma energie in goluri cand energia e mai ieftina. Daca ai avea mai multe panouri ai putea chiar sa scoti bani din asta… dar e cale lunga si la cum se misca autoritatile la noi ma ingrozesc cate dosare cu sina si timbre fiscale o sa fie nevoie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.