Ghid de supravieţuire în restaurantele proaste

     Să spunem că viaţa ţi-a tras-o (din nou) şi eşti nevoit să supravieţuieşti câteva zile mâncând la unul sau mai multe restaurante la fel de proaste pentru că pe insula aia singurii bucătari sunt nişte parlamentari care n-au tăiat o felie de pâine niciodată.

De ce să te fereşti:

– eviţi mâncărurile de care n-ai auzit niciodată

– eviţi mâncărurile al căror nume nu poti să-l pronunţi

– nu iei o friptură cu sos special sau nume franţuzesc

– eviţi specialitatea casei, pizza casei şi cam orice fel "al casei". E clar că bucătarul e prost şi nu vrei să afli cât e de prost pe burta ta.

 

Ce poţi totuşi mânca:

– mănânci cât mai multe chestii crude. Salate,(fără sosuri) legume, fructe. Sigur, pot să nu aibă gust, dar dai cu sare şi mai atenuezi problema, iar dacă ai noroc, alea n-or să-ţi întoarcă stomacul pe dos.

– mănânci cele mai simple chestii şi eviţi amestecurile. Cartofii prăjiţi sunt cel mai uşor de făcut, la fel cei copţi. Legume la grătar sau cam orice carne macră la grătar, porcul şi pieptul de pui mai ales se fac destul de uşor la grătar. Tot ce trebuie să faci e să nu le uiţi acolo. (fără vită că la aia ai nevoie de un specialist să o facă la grătar). 

– nu pui sosuri pe carnea de la grătar. Oricât de bine ar arăta. Eviţi carnea tocată şi în general amestecurile şi chestiile pane care pot ascunde/acoperi alte chestii.

– Cu ceaiul şi mierea e greu să dai greş. Deci aşa îţi poţi asigura micul dejun.

 

Băuturi

– eviţi vinurile. Pot ascunde cele mai complicate formule chimice fără să-ţi dai seama. La fel şi cocktail-urile colorate frumos.

– bei bere. În cel mai rău caz e foarte diluată, speri, cu apă.

– cafea. La cafea e tot problema de diluţie. Ce făceau românii la Sun Palace ca să bea totuşi o cafea normală? La primele picături tonomatul ăla turna cafeaua, apoi multă apă. Românii, neam descurcăreţ când e vorba de foamete, puneau o cană la primii stropi de cafea, apoi altă cană pentru restul de apă. Şi operaţiunea se repeta până când aveai juma de cană de cafea şi două căni pline cu apă chioară.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.