Hamac? Ce naiba faci cu el? Unde-l pui?

Ocazional le povestesc prietenilor ce mișto e hamacul. Chiar am facut cadou unul ca să vadă ce tare e senzația. Așa se întâmplă când descoperi roata, vrei să le arăți și altora. Ăștia suntem!

Însă dincolo de treaba asta, aparent, cea mai mare piedică ar fi unde să-l legi! Și cum! Noduri? Cine naiba știe noduri?Le înveți azi și mâine le uiți pentru că la birou nu faci noduri în xls sau ppt. Deci nimeni nu ține minte nodurile! Așa că faci unul, one time,  și-i pui o carabină și aia e.

Dar unde să-l legi?

E drept că asta este o problemă chiar și-n pădure.  Am mers zilele astea pe niște văi de munte și căutam locuri de pus hamacele.Nu unu, ci patru. Pentru că, na, ăsta e tribu! Și trebuia să fie și puțin la soare, dar nu prea mult că era prea cald. Copacii trebuia să fie cam la 4 metri unu de altu, locurile să fie cât de cât aproape să nu ne înșirăm pe toată valea, să nu fie în urzici și tot așa, tot felul de piedici. Și eram în pădure, deci copaci căcălău.

Ghici ce? N-am prea găsit. Din 2 ieșiri, într-una am găsit să punem 2 hamace legate de pomi în condițiile cerute, iar în cealaltă am improvizat: Le-am legat de mașină, de bara aia pentru bagaje.

Alte soluții

  1. Să ai la tine ceva metri de funie. Nimic special, aia din magazinele de bricolaj e suficientă, că doar nu te atârni la zeci de metri în gol. Dacă ai sfoară la tine, opțiunile sunt cu totul altele.

foto

2. Dacă chiar vrei să stai în hamac, atunci îți iei și un piton de alpinism și-l bați în stâncă acolo unde ai nevoie. Poate ești pe undeva prin gol alpin și n-ai copaci. Înfigi niște pitoane, pui carabine și acolo poți să dormi. Tot de stânci mai sunt și alte soluții.

foto

Sau poate ești pe un țărm stâncos.

foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.