Iarasi turismul

La mine la tara e frumos.

Un satuc pe malul Oltului, care Olt e mai mare decat Dunarea prin zona aia. Mereu am zis ca aici e potential turistic. Ba chiar cativa patroni cu dare de mana de prin Slatina, care e la numai 16 km, si-au facut cate un cuibusor fix pe mal, ca sa poata sari din pat direct pe debarcader si apoi in barca. Unii au ceva gen camping, insa ei sunt doar o picatura din potentialul pe care-l ofera malul stang al Oltului (pt ca e mal natural) de la Dragasani pana la Mosteni/Cherlesti.

Am fost de curand la Comanita, si-am vazut inca o idee de a atrage turisti, pe langa cele multe la care visez de fiecare data cand merg acolo.

Da, cred ca sunt destul de multi oameni care ar veni sa se dea cu motoarele pe coclaurile alea. Si nici nu trebuie sa faci cine stie ce investitii… Drumuri sunt cat de cat, niste conditii decente de cazare se pot face… si totusi… nu prea se misca nimic. Oamenii descopera incet, incet, singurei un potential imens. Stiu ca de cativa ani se organizeaza un raliu (local?) prin zona… Mai sunt ruinele manastirii Bolovanul, care, daca nu stiati, e locul unde trebuia initial sa se construiasca manastirea de la Curtea de Arges. (E si o legenda, evident, pe tema asta. Imi scapa acum anumite detalii, dar o sa revin si cu legenda).

Da, ar mai fi de lucrat la partea cu “gunoiul nu se arunca de vale” insa se pot gasi solutii si aici.

2 thoughts on “Iarasi turismul”

  1. Am vazut (in amonte), la Valcea, chiar pe unde trece centura de sud a orasului ceva amenajari dar mai mult ca sigur ca sunt facut pe teren privat.
    Ideea ca, fiind la campie, nu aduce bani frumosi, e gresita! Ungurii au Balatonul pe camp, nu in munti!

    1. Am fost in Canada, Sackville New Brunswick, un orasel foarte micut. Principala atractie turistica? O mlastina! Au facut turism cu mlastina din zona! Mi s-a parut incredibil! Cauta pe google imagni: “sackville waterfowl park”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.