Ceva din putul gandirii

De cateva saptamani incerc sa scriu aici cele de mai jos. Am retinut articolul lui Arhi despre viata dupa moarte si am tot vrut sa prezint o… idee, teorie, credinta, nu stiu cum sa-i spun, despre nemurirea sufletului, din ce si de ce suntem facuti si asa mai departe, chestii grele.

Asadar, am auzit varianta conform careia noi, oameni, pamantul tot universul si tot ceea ce exista, este de fapt alcatuit din frecvente sonore, unde sonore. Pare pueril spus, dar la o analiza aprofundata si combinata cu ceva cunostinte stiintifice, lucrurile nu par asa stupide. Nu intru in detaliile de genul asta, nu ca e cazul.

Vreau doar sa spun ca auzind aceasta teorie, am facut 2 corelatii:

1 – vi s-a intamplat vreodata ca, intr-o zi in care sunteti intr-o dispozitie foarte proasta, aveti probleme, nervi si stres, toate va merg pe dos… ce sa mai intr-o zi proasta, vi s-a intamplat sa auziti o melodie, cateva acorduri dintr-o melodie, un sunet,  un moment de liniste care sa va schimbe radical starea de spirit? Ei bine eu am patit-o. E valabila si viceversa. (aici gestul lui Gaben cu inchidere a parantezei).

2 – In crestinism se spune asa: “La inceput a fost Cuvantul”. Ce e cuvantul daca nu o unda sonora, un sunet.

Bun, acum judecati si voi teoria asta cu undele sonore. 🙂

foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.