Închisorile nu funcționează

Închisorile nu funcționează

SUA are 5% din populația lumii, dar 25% din toți pușcăriașii din lume. Pe primele locuri sunt SUA, China și Rusia. Rata de recidiva este în SUA de 77% în 3-5 ani de la eliberare. Ideea e următoarea: Cele mai multe crime (fărădelegi) sunt comise de recidiviști. Deci sursa relelor e în inchisoare sau dacă vreti printre oamenii care au făcut închisoare. Deci acolo trebuie umblat în primul rând. La reabilitare. 

Și dacă vreți aducem asta la contextul nostru: politicieni corupți care fură din banul public și stau 2-3-5 ani la închisoare. Rămân și cu banii și eventual eliberați pentru bună purtare. Adică fix pix. Majoritatea nu-și schimbă năravul, iar noi nu ne recuperăm banii publici furați. Mă gândesc la solutii:

– interzicerea de drepturi (fostu primar din Măgurele avea drepturile politice anulate/interzise, parcă),

– n-ai voie să faci SRL-uri, să fii acționar, parte din consilii de administrație etc. salahor sau angajat la corporație pe plantație.

– recuperarea prejudiciului pe orice cale. Ai casă? o vindem. Ai nevastă/amant? îi vindem și pe ei. Mașini, terenuri, ceva? la vânzare, până se recuperează suma.

Așa ne-am putea vindeca în circa 10-15 ani.

One thought on “Închisorile nu funcționează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com