Internet&Mobile World

10:40

Toată lumea e la acest eveniment. Aglomerație mare la prezentarea google Glass. Aparent nu le-a mers netul pentru un demo, în rest totul e ok.

Romtelecom e unul dintre cei 3 mari parteneri ai evenimentului. Poate și de aici aglomerația.:) Vă las acum, mă duc să dau din coate pentru a testa Google Glass 🙂

 

13:30

Sunt în secțiunea Mobile&Apps și aștept să înceapă prezentarea prietenilor de la Allevo, în care Ioana ne va vorbi despre banking for the people. Urmăresc oarecum în ultimii doi ani povestea asta cu migrarea plăților din zona bancară către mobile. Mi se pare interesant cum unele business-uri se mută dintr-o industrie în alta, sigur nu e cazul plăților ÎNCĂ, pentru că grosul plăților în valoare absolută, se face tot prin bănci și se va face multă vreme de acum înainte, dar e un subiect care merită urmărit pentru că industria mobile/internet este una extrem de dinamică, unde concurența este extrem de strânsă și lupta pentru o felie din tortul bancar va fi interesantă. E de urmărit și până unde va merge rigiditatea și conservatorismul industriei bancare. Dacă băncile nu se mișcă mai repede, nu se adaptează la timp, operatorii mobili vor prelua plățile. Și aici mă refer la cine va fi mainstream, pentru că deocamdată plăți se fac în ambele tabere.

Bun, dincolo de toate astea constat că:

– oamenii încă nu știu cum să se comporte. Când ești în public și vrei să pui o întrebare la finalul unei prezentări, e de bun simț să te prezinți: numele și poziția, cine ești, pe cine reprezinți, ce job ai, ceva orice despre tine. Dar măcar numele.

– pui o întrebare, hai 2 pentru lămurire, dar nu te apuci să monopolizezi microfonul/discuția. Lași asta pentru după!

– dacă simți că nu stăpânești domeniul, te abții de la întrebări. Dacă vrei musai să te faci de râs, măcar spune că nu te pricepi și lumea te va ierta. Altfel, rămâi după și te faci de râs în particular!

Ioana a fost foarte ok ca mod de prezentare. A avut atitudinea potrivită pentru publicul respectiv, n-a fost rece sau mecanică, dar nici prea glumeață. E pe drumul cel bun și-i doresc toate cele bune pe mai departe. Keep in touch!

Prezentarea pe gustul meu a fost cea a lui Warren Knight, n-au fost chestii mind blowing, dar au fost ok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.