Internetul românesc a primit un duș cu apă rece

      Depunerea celor 3 milioane de semnături pentru a modifica în Constituție sintagma "soți" cu cea de "bărbat și femeie", a fost un duș rece pentru internetul românesc de trezire la realitate. Liana Stanciu a fost pur și simplu ciuruită pentru implicarea ei în campania asta, BOR-ul , ca de obicei, e necuratul în persoană, ceea ce trebuie să recunoaștem :)), iar per ansamblu oamenii din online au fost pur și simplu șocați de toate aceste semnături și au reacționat fiecare cum a simțit.

     Da, în mod sigur suntem într-o bulă și uneori uităm chestia asta, având impresia că noi suntem România. Nu, nu suntem! 46% din populația României trăiește în mediul rural. Sigur că au și ei internet, dar sunt baby level sau kinder și citesc activenews&compania, iar la TV se uită la A3 sau România postul–lui-Ghiță.

     Mai trist e că, deși vorbim de toleranță, vrem sau zicem că suntem cât mai deschiși cu lucrurile diferite, acceptăm negrii, țigani, refugiați, travestiți și orice altă categorie vreti voi, dar când e vorba de a tolera chestii care nu sunt trendy, care nu ne plac, care credem noi că sunt primitive, despre care noi credem că știm mai bine, atunci sărim ca arși și dăm cu ei de pământ. Toleranța e ok, până dăm peste ceva cu care nu suntem de acord. Ei bine, fix atunci se vede cât suntem de toleranți. Sau nu!

     Ca să schimbi Constituția  ai nevoie de 500.000 de semnături de la persoane cu drept de vot din minim jumătate din județele țarii, iar din fiecare județ (inclusiv Bucureșți) să fie minim 20.000 de semnături. Chestia asta e greu de obținut. Dar ei au strâns 3 milioane, fraților. Vorba aia, cu 3 milioane de oameni în spate, faci revoluție, schimbi guverne, președinți. Practic, e voința poporului. Și noi ce facem cu ea?

     De ce ne e greu să înghițim asta? Nu ne place democrația? Fraților, ăștia suntem! Hai să nu fim ipocriți. Ponta a căzut cu câteva zeci de mii în stradă, deși fusese votat de câți? Ăștia sunt 3 mil. Ok, mai sunt încă 15 milioane de români cu drept de vot care pot face și ei o lista de semnături pentru ce vor ei. Ce-ar fi să strângem și noi, nu 3 milioane, măcar 500 000 de semnături, pentru aplicarea referendumului din 2009? Putem? Exact! Haideti să fim mai cerebrali să înghițim pastila asta și să arătăm că știm să respectăm regulile democrației, dar mai ales să jucăm după ele. 

N-am nici o treaba cu gay-i, am cunoscut câțiva, erau oameni ok, nu cred că drepturile lor sunt grav restricționate, nici nu cred că ei ar fi avut nevoie de vreo recunoaștere din partea statului român, a statutului lor, familiile din România au multe alte probleme mai grave de care Coaliția pentru Familie putea să se ocupe, Nu cred că asta era amenințarea cea mare. Paradele gay nu fac nici un bine comunității, cum zice si Vali, sunt doar ocazii ratate de către comunitate de a le arăta oamenilor că sunt normali în relația cu viața cetății!

duș rece.gif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.