Legumele bio

Să vă explic de ce sunt scumpe legumele bio, organice, eco sau cum mai vreţi să le spuneţi. Dar mai înainte să stabilim la ce ne referim. Ne referim la acele legume sau fructe care cresc în mod natural 100%, asta însemnând fără insecticide, fără pesticide, fără îngrăşământ artificial, fără nici o substanţă care grăbeşte coacerea fructelor sau legumelor fără, fără… Fără o grămadă de chestii. Doar pamânt cu îngrăşăminte naturale 100%, apă din puţ sau de la ploaie şi al naibii de multă muncă grea.

O bună parte din preţul prohibitiv al legumelor bio se datorează acestei munci infernale. O ştiu, o simt şi o fac şi eu la o scară destul de mică. În pozele de mai jos vedem grădina mea după 2 zile de săpat şi jumulit buruieni. Să vă mai spun că dacă dă o ploaie, în 3 zile buruienile sunt la loc? Le urăsc maxim şi nu înţeleg de ce nişte buruieni inutile cresc atât de repede şi de uşor în aproape orice condiţii, în timp ce chestiile utile şi bune, necesită atâta îngrijire şi efort pentru că altfel în 3-4 zile se usucă tot.

Daca ar fi să vând acum roşiile mele bio, le-aş da al naibii de scump. :)) Vreţi roşii bio? Plătiţi tată că io mi-am rupt şalele şi febra mea musculară costă! 🙂

Aşa că data viitoare când mai mergeţi la raionul bio din supermarket, nu mai strâmbaţi din nas când vă uitaţi la preţ. Munca se plăteşte. (e drept că se şi speculează tendinţa de a mânca bio, ceea măreşte şi mai mult preţul, însă asta e altă discuţie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.